IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL: Bratić razriješila PREMINULU direktoricu…

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić je tokom novog talasa razrješenja rukovodilaca obrazovnih institucija, između ostalih, sa mjesta direktorice Obrazovnog centra u Plužinama smijenila Gordanu Radović – koja je nedavno preminula.

Izvori portala Analitika navode da u slučaju smjene u Plužinama, akt o razrješenju nije stigao aktuelnom direktoru Nikoli Agramoviću – već bivšoj direktorici koja je preminula u martu ove godine, pri čemu je u samom aktu o razrješenju njeno prezime navedeno sa greškom.

Takođe, direktor škole u Nikšićkoj Župi Miloš Mrvaljević razriješen je sa mjesta direktora OŠ “Jagoš Kontić” – u kojoj nikad nije ni radio.

Osim toga, kako ističu izvori Portala Analitika, direktor Srednje stručne škole iz Pljevalja Miljan Mitrović rješenjem je izabran istovremeno i za – direktora SMŠ “Ivan Goran Kovačić” u Herceg Novom. Oni su našoj redakciji dostavili i to sporno rješenje.

Čitaj još:   VESNA BRATIĆ: Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, traži stalnog tjelohranitelja... (foto)

Kako sagovornici portala Analitika ističu, pomenuti primjeri tek su dio brojnih grešaka u rješenjima koja su proslijeđena na adrese direktora i “direktora” obrazovnih institucija u Crnoj Gori iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

izvor: analitika.me

Donijeta odluku o SASLUŠANJU ministarke Vesne BRATIĆ (video)

U Skupštini Crne Gore počela je sjednica Odbora za prosvjetu, Read more

Bratić nezakonito SMIJENILA i direktora škole u ROŽAJAMA?

Nakon što je direktorica podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović” Zoja Bojanić Lalović smijenjena Read more