IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PUTNICI IZ “AUTOBUSA SMRTI”: Vraćaju se iz Hrvatske avionom za Prištinu… (foto)

Policija je uviđajem utvrdila da je do saobraćajne nesreće došlo kada je vozač vozilom prešao na travnatu površinu, umjesto da se kreće sredinom obiležene trake, nakon čega je došlo do prevrtanja na bočnu stranu…

SLAVONSKI BROD: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti… srijeda, 28.07.2021…01: 49… PUTNICI IZ “AUTOBUSA SMRTI” Vraćaju se iz Hrvatske avionom za Prištinu… (foto)

Grupa od 22 putnika iz saobraćajne nesreće u kojoj se u nedelju kod Slavonskog Broda prevrnuo autobus prištinskog prevoznika, kada je poginulo 10 osoba, danas poslije podne otputovala je prema Osijeku, odakle će večeras avionom odletjeti za Prištinu.

Prije odlaska, u ime putnika 19- godišnji mladić Drilon Muji zahvalio je svima u Hrvatskoj koji su poslije nesreće priskočili u pomoć i bili vrlo predusretljivi za sve putnike autobusa koji se u nedelju prevrnuo, prenela je Hina.

Istražni sudija Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je danas istražni pritvor u trajanju od mjesec dana za 52- godišnjeg vozača autobusa prevoznika “Deva turs“ iz Prištine.

Čitaj još:   BLIZU 15.000 ljudi slavilo Dan mladosti u Kumrovcu (foto)

Tokom ispitivanja vozač se branio ćutanjem, prenose hrvatski mediji.

Iz Državnog tužilaštva su rekli da je vozač u trenutku nesreće bio umoran i nesposoban za bezbjednu vožnju.

Vozač je nakon ispitivanja vraćen u pritvor, a prema podnjetoj krivičnoj prijavi, prijeti mu kazna zatvora od šest mjeseci do 15 godina.

Policija je uviđajem utvrdila da je do saobraćajne nesreće došlo kada je vozač vozilom prešao na travnatu površinu, umjesto da se kreće sredinom obiležene trake, nakon čega je došlo do prevrtanja na bočnu stranu.

U teškoj nesreći koja se dogodila rano u nedelju na auto- putu kada je autobus, koji se kretao iz Frankfurta ka Prištini, sletio sa kolovoza i prevrnuo se, poginulo je 10 ljudi, od kojih devet putnika i jedan vozač.

U nesreći je povređeno više od 40 putnika autobusa u kojem se u tom trenutku nalazilo 67 osoba…

Izvor agencije / Hina.hr