IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO: Turskoj olimpijsko zlato, streličar Mete Gazoz najbolji u Tokiju… (foto i video)

Turski takmičar u streličarstvu Mete Gazoz osvojio je olimpijsko zlato u Tokiju, u pojedinačnoj konkurenciji…

TOKIYO: Svijet, Sport, vijesti… subota, 31.07.2021… 11: 59… BRAVO: Turskoj olimpijsko zlato, streličar Mete Gazoz najbolji u Tokiju… (foto i video)

Turski streličar Mete Gazoz slavio je u finalu Olimpijskih igara u Tokiju protiv Italijana Maura Nespolija i osvojio zlatnu medalju, javlja Anadolu Agency (AA).

METE Gazoz, je u prvom kolu pobijedio Luksemburžanina Jeffa Henckelsa, zatim u drugom Australca Ryana Tyacka, uspio je ući u krug 16 najboljih streličara.

Nakon što je u polufinalu eliminsao domaćeg streličara, Japanca Takaharu Furukawu, Gazoz je u finalu odmjerio snage sa italijanskim predstavnikom Maurom Nespolijem. U finalu je bio bolji, te osvojio titulu olimpijskog prvaka.

U Tokiju je bio prisutan i ministar mladih i sporta Turske Muharrem Kasapoglu, no zbog savjeta timskog psihologa nije bio prisutan u Areni Yumenoshima. Kasapoglu je nakon takmičenja prišao Gazozu i čestitao mu na medalji.

Čitaj još:   MILOŠ Nikolić: Još jedan pokazatelj ozbiljnosti brata Abaza, demantuje ga čak i UP koja je pod kontrolom njegovog poslušnika DRITANA Adžića...

METE Gazoz je finalu sa 6: 4 pobjedio Italijana Maura Nespolija, dok je bronza pripala domaćem takmičaru Takaharu Furukavi.

Ovo je prvi put nakon Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, da zlatnu medalju nije osvojio takmičar iz Južne Koreje.

Takmičenje u streličarstvu na Olimpiskim Igrama u Tokiju završeno je ovom disciplinom, a pored Turske, zlatne medalje (4) osvojila je samo Koreja…

izvor agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more