Vijesti

UŽASNE VRUĆINE PREKIDA VELIKO NEVRIJEME: Šta nas sve očekuje narednih nekoliko dana…(foto i video)

Danas u Regionu na jugu Evrope ili na Balkanu nas očekuje pretežno oblačno vrijeme…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti… utorak, 03.08.2021… 08: 59… UŽASNE VRUĆINE PREKIDA VELIKO NEVRIJEME: Šta nas sve očekuje narednih nekoliko dana… (foto i video)

OLUJNA nevrijeme pogodilo je prije podne područje sjeverozapadne Bosne pričinivši materijalnu štetu u gradovima te regije.

Snažni vjetar praćen pljuskom zahvatio je Bihać, Cazin i Veliku Kladušu. Mjestimice je oštetio krovove kuća i porušio drveće koje je uništilo i oštetilo nekoliko automobila.

U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi s grmljavinom u sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka između do 24°C, a dnevna do 33°C.

U utorak, 3.08.2021., u Bosni i Hercegovini umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C.

U srijedu, 4.08.2021., u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C.

U četvrtak, 5.08.2021., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

Za veći dio Bosne i Hercegovine u nedjelju je proglašen crveni meteoalarm zbog iznimno visokih temperatura koje u Hercegovini prelaze 40 Celzijevih stupnjeva.

izvor ibalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Čovjek koji je prijetio ALEKSANDARU Vučiću smrću, iza sebe ima 50 kaznenih djela… (foto, video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak je izjavio da je žitelj Sombora koji je uhapšen…

3 sata ago

ALISI RAMIĆ uručen akt za izdržavanje zatvorske kazne, SLUŽIT ĆE JE U TUZLI… (foto)

Alisi Ramić uručen je uputni akt za izdržavanje kazne. Ona je osuđena da je u…

3 sata ago

HOROR u Švicarskoj: MOTIV NAPADA I DALJE JE NEJASAN- Nožem nasumično napadao ljude nožem na ulici, više ranjenih… (foto)

Dvoje ljudi je teško, a još četvero lakše ranjeno u napadu nožem na prolaznike u…

3 sata ago

Horor na NBG: BJEŽALA KRVAVA…” Komšije otkrile detalje zločina i zašto je Lela došla u stan na Novom Beogradu… (foto, video)

Nikola Lazarević počinio je zločin jučer popodne kada je prvobitno došao u stan njegove emotivne…

7 sati ago

Draško ĐURANOVIĆ: Što Vučić neće, Crna Gora mora! (foto)

Rezolucija o genocidu nije prošla! Ne, nema razloga za slavlje ovdašnjih ljubitelja dalaj lame, ,,srpskog…

10 sati ago

This website uses cookies.