IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽASNE VRUĆINE PREKIDA VELIKO NEVRIJEME: Šta nas sve očekuje narednih nekoliko dana…(foto i video)

Danas u Regionu na jugu Evrope ili na Balkanu nas očekuje pretežno oblačno vrijeme…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti… utorak, 03.08.2021… 08: 59… UŽASNE VRUĆINE PREKIDA VELIKO NEVRIJEME: Šta nas sve očekuje narednih nekoliko dana… (foto i video)

OLUJNA nevrijeme pogodilo je prije podne područje sjeverozapadne Bosne pričinivši materijalnu štetu u gradovima te regije.

Snažni vjetar praćen pljuskom zahvatio je Bihać, Cazin i Veliku Kladušu. Mjestimice je oštetio krovove kuća i porušio drveće koje je uništilo i oštetilo nekoliko automobila.

U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi s grmljavinom u sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka između do 24°C, a dnevna do 33°C.

U utorak, 3.08.2021., u Bosni i Hercegovini umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C.

Čitaj još:   SARAJEVO: Osvanuo snijeg, na Bjelašnici minus 16 C... (foto)

U srijedu, 4.08.2021., u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C.

U četvrtak, 5.08.2021., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

Za veći dio Bosne i Hercegovine u nedjelju je proglašen crveni meteoalarm zbog iznimno visokih temperatura koje u Hercegovini prelaze 40 Celzijevih stupnjeva.

izvor ibalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more