IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ: RAZUMIJEM FRUSTRACIJE DODIKA, ALI SRBIJA MORA BRINUTI ZA SVOJE INTERESE (video)

U Beogradu je okončan sastanak rukovodstava RS-a i Srbije, predvođenih članom Predsjedništva BiH i liderom SNSD-a Miloadom Dodikom i srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

– Nametnute odluke odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka nisu dobre. One moraju biti donesene uz dogovor sva tri naroda u BiH – rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, nakon održanog sastanka s rukovodstvom Republike Srpske u Beogradu. 

Istaknuo je da je to suština i duh Daytona, a ne nametanje rješenja i odluka.

– Srbija je izrazila želju da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum, da se sačuva mir i stabilnosti u celom region. Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, ali i Republike Srpske u okviru BiH i nastaviće da se, u skladu s obavezama koje ima iz Aneksa 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma, odgovorno i ozbiljno ponaša – rekao je Vučić.

Čitaj još:   PENZIONERKE SE BUNILE ŠTO SU IH UMJESTO U BANJU ODVELI NA VUČIĆEV GOVOR: Sada izbačene iz udruženja... (foto, video)

Poručio je da RS i BiH želi mir, slobodu i stabilnost.

– Mi ćemo dati sve što možemo da se takva stabilnost očuva u regionu i da možemo da razmišljamo prije svega o ekonomskim projektima i našoj svakovrsnoj saradnji u budućnosti – dodao je on, piše RTRS.

izvor: SB