IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Skokovi u vodu na Bentbaši, pobjednik Evald Krnjić iz TUZI- Crna Gora… (foto i video)

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja je Evald Krnjić iz Crne Gore, Tuzi…

SARAJEVO: BiH, Sport, vijesti… subota, 07.08.2021… 18: 44… SARAJEVO: Skokovi u vodu na Bentbaši, pobjednik Evald Krnjić iz TUZI- Crna Gora… (foto i video)

U organizaciji Udruženja za promociju sporta i turizma “SporTur” danas je na sarajevskoj Bentbaši, nekadašnjem popularnom ljetnjem okupljalištu na obalama rijeke Miljacke, održano 7. međunarodno takmičenje u skokovima u vodu “Bentbaša Cliff Diving 2021”.

Ovaj sportsko- turistički događaj, koji je postao prepoznatljiv brend Grada Sarajeva, okupio je 13 najuspješnijih skakača iz regiona.

Oni su: Sanel Duvnjak iz Zenice, Elvir Kovačević iz Konjica, Senad Durdžić iz Cazina, Bojan Vasić iz Novog Sada, Vedad Bašić iz Mostara, Dragan Milnović iz Užica, Mustafa Šarić iz Zenice, Marjan Milanović iz Kragujevca, Rade Šćepanović iz Kolašina, Sanjin Zejnilagić iz Sarajeva, Evald Krnjić iz Tuzi, Danko Dangubić iz Konjica, te posljednji Goran Bojić iz Kragujevca.

Čitaj još:   SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA IBARSKOJ: Auto na krovu, Magistrala blokirana, troje pazaraca povrijeđeno...

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja je Evald Krnjić iz Crne Gore, Tuzi, koji je osvojio 60 bodova. Drugoplasirani takmičar je Dragan Milnović iz Užica sa 57 bodova, ali s jednom desetkom razlike koja je bila presudna, dok je treće mjesto osvojio Rade Šćepanović sa 57 bodova u obje serije iz Kolašina.

O najboljim je odlučivao stručni žiri u sastavu: Adnan Džumhur iz Konjica koji je predsjednik žirija, te bodovne sudije Branko Bogićević iz Užica, Samir Zukanović iz Mostara, Faruk Solaković iz Prijepolja i Mersad Čuljević iz Sarajeva.

Skokove je pratio veliki broj građana Sarajeva, ali i turista koji trenutno borave u bh. prijestolnici.

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more