IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BANJA LUKA: Navijači Borca skandirali zločincu Ratku Mladiću, na potezu Fudbalski savez BiH… (foto i video)

Fudbaleri banjalučkog Borca doživjeli su novu bruku i sramotu pred svojim domaćim navijačima. I to dvostruku…

BANJA LUKA: BiH, Sport, Crna Hronika, vijesti… utorak, 17.08.2021… 12: 39 … BANJA LUKA: Navijači Borca skandirali zločincu Ratku Mladiću, na potezu Fudbalski savez BiH… (foto i video)

Prvak BiH poražen je od Zrinjskog sa 1:5, a osim što je ostao bez bodova, po svemu sudeći bit će i novčano kažnjen zbog divljanja navijača.

Popularni Lešinari u finišu utakmice skandirali su ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića (skandiranje je trajalo duže od 30 sekundi i čulo se u TV prijenosu), što je evidentirao i Goran Mikanović, delegat utakmice, iz Prijedora, a prije toga zbog ubacivanja baklji u teren utakmica je prekinuta na nekoliko minuta.

– Sve što se dešavalo na utakmici bit će napisano u izvještaju – kazao je Mikanović za Faktor, objasnivši kako zbog Kodeksa ne smije ništa komentarisati.

Na pitanje da li su navijači Borca u 85. minuti skandirali ime zločinca Ratka Mladića, samo je kratko odgovorio da je evidentirao ono što se čulo i u TV prijenosu, te da će njegov izvještaj uskoro biti dostavljen u Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (FSBiH).

Čitaj još:   REIS Fejzić, osudio prisustvo predstavnika Vlade proslavi neustavnog Dana Rs...

A kakva je dalja procedura?

Takmičarska komisija FSBiH će na osnovu izvještaja službenih lica napisati prijavu zbog propusta u organizaciji (upotreba pirotehnike) i nacionalističkih ispada, te će ovaj slučaj proslijediti Disciplinskoj komisiji FSBiH, koja će izreći kazne.

Nezvanično, samo zbog bakljade i prekida u drugom poluvremenu, Borac bi trebao biti kažnjen sa minimalno 3.000 KM, a hoće li “disciplinci” imati hrabrosti da ispostave račun i za veličanje ratnog zločinca ostaje nam da vidimo…

izvor agencije

BANJA LUKA: Snažno nevrijeme, vjetar rušio stabla i lomio sve ispred sebe… (foto i video)

Snažan vjetar praćen grmljavinom i pljuskom, napravio je popriličnu štetu Read more