IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JADAN VUČKO: Progon Dodika nije spas za BiH, Kornjaču neću ni da hapsim ni da isporučujem… (foto i video)

Aleksandar Vučić poručio je da “ne misli da bi bio spas ni za BiH ni za političku situaciju u BiH kada bi progonio Milorada Dodika zato što je rekao šta misli”…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti… ponedeljak, 23.08.2021… 15: 54…  JADAN VUČKO: Progon Dodika nije spas za BiH, Kornjaču neću ni da hapsim ni da isporučujem… (foto i video)

Vučić, povodom upućenog pitanja lidera SDA Bakira Izetbegovića, direktno Tužilaštvu BiH da li će se usuditi da krene na Dodika, rekao da ne može da se miješa u to šta će uraditi neka institucija ili neće.

Povodom izjave Izetbegovića da Srbija širi agresivni nacionalizam i da to ima uticaj na BiH, Vučić je kazao “ne želi da učestvuje u izbornoj kampanji Izetbegovića i da Bošnjaci kad god im je potrebno napadaju Srbiju”.

Nisam primijetio da bilo kakve šovinističke i nacionalističke izjave dolaze iz Srbije. Trudimo da dolaze poruke mira, pružene ruke i prijateljstva prema Bošnjacima, ali kada vidite da je jedini odgovor– vi Srbi ste genocidaši, kako oni to govore, vi Srbi ste zlikovci, zločinci, vi Srbi uvijek želite da nastavite genocid, po njima smo pet genocida učinili- rekao Vučić danas u Golupcu.

Čitaj još:   Ambasadori Crne Gore, koje će vratiti kući novi ministar Zdravka KRIVOKAPIĆA... (foto)

On je dodao da stvarno ne može da razgovara ni o 1875. ni o 1878. godini da bi neko bio zadovoljan, već o saradnji o protoku robe, kapitala, ljudi.

Svi Bošnjaci su dobrodošli. Mi imamo Bošnjake u Srbiji i sa njima živimo lijepo, a mogli bi da živimo ljepše, vjerujem da ćemo u tome uspjeti, mnogo toga treba da se dogodi pred nama, a kriviti Srbiju već je postalo uobičajeno – naveo je Vučić.

Na napise medija da se na slučaju Duška Kornjače vidi da ista ta Srbija štiti osumnjičene za ratne zločine, Vučić je upitao po kom to zakonu opozicija hoće da hapsi Kornjaču i da ga izručuje.

Po kom zakonu, po kom ustavu da hapsim Srbe i da ga nekom isporučujem? Zašto vi to ne uradite? Ja neću, a osim što neću nemam pravo ni po jednom zakonu Srbije- dodao je Vučić…

izvor AGENCIJE

STIŽE POP PRLE: Porfirije sjutra dolazi u Berane

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije doputovaće sjutra u Berane, kako Read more