IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković za bh medije: SPC zahvaljujući DF- u Crnu Goru vuče u “srpski svet”… (foto i video)

Informacija da će poglavar Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Joanikije biti ustoličen na Cetinju podijelila je crnogorsku javnost te ponovo nakon izbora podigla tenzije u ovoj zemlji…

BEOGRAD: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… četvrtak, 26.08.2021… 11: 34… DRAGINJA Vuksanović Stanković za bh medije: SPC zahvaljujući DF- u Crnu Goru vuče u “srpski svet”… (foto i video)

Hiljade Crnogoraca protestovalo je u nedjelju protiv ustoličenja Jaonikija na Cetinju, poručivši da je to pokušaj da se ponizi nacionalno, državno i duhovno središe Crne Gore.

Zastupnica u Parlamentu Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković kazala je za Faktor da je na protestima poslana jasna poruka da u Crnoj Gori nema mjesta fašizmu.

S obzirom da su protesti bili brojni te da je prema nekim procjenama bilo do 14 hiljada ljudi, jasno smo poslali poruku da će narod stati u odbranu građanskih i antifašističkih vrijednosti.

Srpska pravoslavna crkva koja upravlja Vladom Crne Gore zahvaljujući Demokratskom frontu na sve načine našu zemlju vuče u “srpski svet”. Mi ovog puta nećemo dozvoliti da se udari na ponos i dostojanstvo Cetinja – kazala je Vuksanović Stanković.

Čitaj još:   Srbin,vozeći kamion, sudario se sa hrvatskim policajcima, stradao mladi policajac...

Na pitanje kako vidi reakciju zvaničnika Crne Gore, krenuvši od predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Dritana Abazovića, Vuksanović Stanković ističe da imaju kontradiktorne izjave, te da “vode vrlo neozbiljnu šarlatansku politiku”.

Otkako je došla nova vlast u zemlji, pa i od izbora u Nikšiću, jasno se vidi da se zvanična politika Srbije direktno mješa u unutarnja pitanja Crne Gore.

Jasno je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić preko Srpske pravoslavne crkve i Demokratske fronte želi upravljati našom zemljom – zaključila je.

Osvrnula se i na nedavne izjave gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića koji je na jednom skupu kazao kako su Crnogorci izmišljena nacija. Vuksanović Stanković je Stanivukovića nazvala polupismenim čovjekom…

izvor Fektor.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more