IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIJELO POLJE: Pod okriljem mraka privođeni i HAPŠENI MUSLIMANI, pitali ih hoće li ići na CETINJE

Policija u Bijelom Polju je sinoć stvorila atmosferu tzv “kristalne noći”. Hapšeni su i privođeni ljudi, očigledno na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Pretežno su privođeni građani bošnjačke nacionalnosti a atmosfera je nažalost podsjetila na Hitlerov progon Jevreja i na slične događaje u BIH prije genocida u Srebrenici –  komentarišu uznemireni građani pitajući jesu li to pripreme za neku novu deportaciju, Srebrenicu.

Policija je, idući od vrata do vrata privodila  i pozivala na informativne razgovore  građane među kojima su i studenti i đaci. 

Pitali su ih da li će ići na Cetinje, što je apsurdno jer što bi muslimani i Bošnjaci iz Bijelog Polja išli na Cetinje? – pitaju konstatujući da se iza ove akcije policije očigledno krije pokušaj zastrašivanja lica određenih vjerskih, nacionalnih i političkih pripadnosti, maltretiranje i njih i njihovih porodica.

Pitaju da li se ova akcija sprovodila po naređenju načelnika CB Bijelo Polje Radovana Tončića ili su instrukcije dobili sa viših adresa i da li je odobrio ovakav tretman svojih sugrađana zbog kojeg su iznenađeni u uznemireni, budući da je šef bjelopoljske policije prepoznat kao profesionalac koji svoj posao obavlja bez ijedne mrlje uz uvažavanje svih.

Čitaj još:   CRNA GORA: Turski MINISTAR Ersoy najavio izgradnju DŽAMIJE U BIJELOM POLJU po zahtjevu predsjednika ERDOGANA

Progoni na vjerskoj, nacionalnoj i političkoj osnovi se ne smiju dešavati više nikada i nikom – poručuju u izjavi i poručuju da će povodom ovog izuzetno uznemirujućeg dogođaja za muslimane i Bošnjake angažovati advokate i da će o svemu obavijesti međunarodne ambasade, prije svega Ambasadu SAD, Velike Britanije, Njemačke i Turske.

“Nećemo dozvoliti nikom, pa ni pojedinim pripadnicima bjelopoljske policije koji, očigledno zloupotrebljavajući službeni položaj i tako čineći krivično djelo uz moguće neke lične razloge i motive, da maltretiraju građane na političkoj, vjerskoj i nacionalnoj osnovi pod nekim lažnim izgovorima, hoćete li ići na Cetinje? Zar slobodan građanin ne može poći na Cetinje, Podgoricu, ili bilo koji drugi crnogorski grad a da zbog toga policija i to noću, ne dolazi od vrata do vrata, zvoni, lupa i uznemirava porodice. Čak su privodili studente, đake koji su u izolaciji zbog koronavirusa”, kažu naši sagovornici.

Kako građanski orjentisani nećemo dozvoliti da pojedini ekstremi zloupotrebaljavaju službu i policiju koji i mi plaćamo plaćajući poreze i  maltretiraju naše komšije i sugrađane, bilo to Bošnjaci, Crnogorci ili Srbi. Ko razumije shvatiće – poručuju.

Policija se nije ovim povodom oglašavala.

Licima koja nisu pronađena uručeni pozivi na razgovor od strane policije

izvor: kodex.me

Čitaj još:   Komšić, PODRŽAO MILA: Situacija podsjeća na devedesete...
DRAMA I UŽAS U CRNOJ GORI: DRITAN hapsi Milove ljude, najavio da će ih biti još…

Nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore, direktoru Uprave Read more

ODREDJEN PRITVOR ZA DVIJE OSOBE zbog eksploziva, oružja i municije na Đurđevića Tari

Nakon saslušanja u svojstvu osumnjičenih u Osnovnom državnom tužilaštvu u Read more

BIJELO POLJE: Doček ISAKA Šabanovića sjutra na trgu… (foto i video)

Isak Šabanović na takmičenju ¨Zvezde Granda˝ osvojio je visoko drugo Read more

UŽAS U BIJELOM POLJU: Pronašli ljudske kosti iznad magistralnog puta..(foto)

Radnici bjelopoljskog "Vodovoda Bistrica" su prilikom izvođenja radova a u Read more