IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Najveći problem parlamentarne demokratije u Bijelom Polju su PETAR Smolović i ERNADA Suljević… (foto)

Jučerašnjim saopštenjem DPS- a i satelita, lokalna vlast u Bijelom Polju nije pokazala ništa drugo osim straha da će im se desiti isto što i na državnom nivou, a to je neizbježni poraz. Nezabilježeno je u parlamentarnim demokratijama da vlast najvećeg krivca za svoje loše rezultate i nesposobnost okrivi opoziciju, saopštili su u zajednikom saopštenju klubova odbornika DF-a, Evrope sad i Demokrata u SO Bijelo Polje.

“A samo neki od rezultata su da građani Bijelog Polja u ovom trenutku plaćaju najveću cijenu u Crnoj Gori za parking, vodu i odvoženje smeća. Komunalno preduzeće bilježi nezapamćeno povećanje duga zbog kojeg se bježi od sjednice lokalnog parlamenta uprkos zakonskom roku da se njihov izvještaj  usvoji do kraja marta…

Jedino što su partije vlasti uspjele je da istumbaju sekretarijate da bi zadovoljili apetite svih koalicionih činilaca i da nastave sa partijskim zapošljavanjem. I dalje ne znamo ko i kako dobija tendere, kojim funkcionerima se plaćaju kamate na kredite i sve što ima veze sa parama krije se i od opozicje i od građana. Tu vam, gospodo iz vlasti, opozicija nije bila smetnja da napravite bolje rezultate, već isključivo vaša kompetencija”, saopštili su iz ovih klubova odbornika.

Kako su istakli budući da je postavljeno pitanje u vezi sa radom lokalnog parlamenta, najveći problem u njenom radu proizvodi nesnalaženje predsjednika Skupštine Ernada Suljevića u vođenju sjednica, zbog čega mu u tome pomaže predsjednik Opštine Petar Smolović, a Suljević mu uzvraća kršenjem poslovnika po Smolovićevoj želji. Dodaju i da situacija sa pretprošle sjednice kada je Suljević bez kolegijuma odlučio da prekrši dogovor i nastavi sa radom jedinstven je primjer nekolegijalnosti i bježanja od diskusije parlamentarne većine.

Čitaj još:   Zabranjuju se sve SVADBE i PROSLAVE zbog korone u Srbiji... (foto i video)

“I na kraju, podsjećamo vas da smo upravo mi insistirali da se sjednice prenose putem videa, kako bi svi građani mogli da vide kako ih odbornici predstavljaju, ali i da vide kompetencije donosioca odluka u svim resorima. Očekujemo da će u narednom periodu veći broj građana pratiti sjednice parlamenta i nas u opoziciji to ni najmanje ne plaši”, zaključuje se u saopštenju.

izvor: borba.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more