IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ĐE JE I ŠTA RADI MINISTARKA ZDRAVLJA: Građani umiru, juče od korone preminule četiri, prekjuče 13, tri dana prije toga 24 osobe… (foto i video)

Desetero djece predškolskog uzrasta nalazi se u samoizolaciji zbog koronavirusa, pri čemu je petoro zaraženo, a zaražena su i 22 vaspitača…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti… srijeda, 8.09.2021… 18: 49…ĐE JE I ŠTA RADI MINISTARKA ZDRAVLJA: Građani umiru, juče od korone preminule četiri, prekjuče 13, tri dana prije toga 24 osobe… (foto i video)

U Crnoj Gori juče su od posljedica koronavirusa preminule četiri osobe, prekjuče 13, a u tri dana prije toga 24 osobe.

U prva tri dana nove školske godine u osnovnim kao i u srednjim školama potvrđena je infekcija kod 204 učenika i 50 nastavnika i profesora. Desetoro djece predškolskog uzrasta nalazi se u samoizolaciji zbog koronavirusa, pri čemu je petoro zaraženo, a zaražena su i 22 vaspitača…

Brojke rapidno rastu, epidemiološka situacija iz dana u dan je gora, a zdravstvene vlasti kao da ne postoje. Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kaže ”da prate situaciju”.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović ne oglašava se povodom ovih brojki, ne obraća se građanima, ne apeluje na poštovanje mjera, ne izražava saučešće zbog preminulih, ne predlaže nove mjere, ne čini ništa da se sprovode već postojeće i šta bi joj još moglo biti u opisu posla!?

Zdravstvene vlasti Crne Gore tvrde da potpuno kontrolišu epidemiološku situaciju u zemlji.

I broj hospitalizovanih svakog dana je veći. U Kliničkom centru Crne Gore na liječenju je 116 pacijenata sa kovid-19 infekcijom. Životno ugroženo je 55 pacijenata. Kako je kazala direktorica KCCG Ljiljana Radulović, dva pacijenata nalaze se na mehaničkoj ventilaciji, a 14 na neinvazivnoj ventilaciji.

Čitaj još:   SDA PROTIV "PARADE PONOSA": " Javne parade LGB, time će samo produbiti jaz između ljudi različitih shvatanja..."

Epidemiološkinja Milena Popović Samardžić juče je poručila da bi mjere koje se donose u cilju sprječavanja širenja infekcije prvo trebalo da poštuju oni koji ih propisuju, ocjenjujući da su slike posljednjih društveno-političkih dešavanja u zemlji dokaz nemara svih. Da mjere postoje, kazala je, trebalo bi podsjetiti i Vladu Crne Gore.

Iz Vlade se ne oglašavaju po ovim pitanjima. Tokom boravka većeg broja ministara na ručku u Šipčaniku, epidemija koronavirusa i crne brojke, vjerovatno nijesu bili tema.

Ministar ekonomije Jakov Milatović govori o turističkoj sezoni i prihodima, ali ne i o tome kakve je posljedice ostavila na zdravstvenu situaciju u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja nedavno su za RSE kazali da Crna Gora nije mogla da bira ili zdravlje ili ekonomiju, već da su se “vlasti morale odlučiti za balans” između to dvoje.

Da li je ovaj broj preminulih i oboljelih balans?

Čitaj još:   U KANDŽAMA PODZEMLJA- ESTRADA I MAFIJA: Estradne zvijezde za velike pare pjevaju kriminalcima, s nekima se i druže... (foto, video)

Prethodna sezona je, podsjetio je ministar bila ”sezona duhova” jer u Crnoj Gori nije bilo moguće ljetovati zbog zatvorenih granica. Međutim, u prvom talasu koronavirusa skoro sve zemlje bile su potpuno zatvorene.

”Za razliku od prošlogodišnje ”sezone duhova” Crna Gora je ove godine ostvarila snažan oporavak turizma i cjelokupne ekonomske aktivnosti”. Pitanje za ministra– na uštrb čega?

Možda je ova sezona pak više ”sezona duhova” od prethodne, mnogo je onih koji su otišli, a ne mislimo na turiste.

izvor Standard. co.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more