IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Gdje će sve u regionu biti padavina… (foto)

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948 milibara, za šest milibara je viši od normalnog i sporo raste…

SARAJEVO: Region, Putovanja, vijesti, utorak, 21.09.2021…10. 19… VRIJEME DANAS: Gdje će sve u regionu biti padavina… (foto)

U Bosni je jutros bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. U Hercegovini nešto manje oblačnosti i sunčanije.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 4 stepena, Drvar i Ivan-sedlo 7, Sanski Most i Sokolac 8, Banja Luka, Bihać i Prijedor 9, Jajce, Livno i Sarajevo 10, Bugojno i Gradačac 11, Bijeljina, Grude, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 12, Doboj i Zvornik 13, Trebinje 16, Mostar 17, Neum 18 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za šest milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje u centralnim i istočnim područjima Bosne, a u drugoj polovini dana kratkotrajan lokalni pljusak u Hercegovini.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Čitaj još:   Danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, temperature do 36 stepeni C... (foto)

utorak 21.09.2021. godine

Biometeorološke prilike biće povoljnije u odnosu na protekli dan. Stabilnije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Obzirom da će jutro biti svježe, poželjno je posvetiti nešto više pažnje prikladnom odijevanju. Sa dužim sunčanim intervalima, opšta slika će biti ljepša u Hercegovini, dok bi u Bosni povećana naoblaka i slabije padavine, mogli povremeno remetiti ugođaj, izraženije tokom prijepodneva. Tegobe kod osjetljivih osoba ne bi trebale biti suviše jake i sa noćnim satima dodatno će se umanjiti… 

srijeda 22.09.2021. godine

Stabilizacija vremenskih prilika i duži sunčani intervali, pozitivno će djelovati na opštu sliku u cijeloj zemlji, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Jutro će u unutrašnjosti biti svježe, mjestimično i prohladno, stoga je poželjno ne izlagati se jačim naporima. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, obzirom da će sa porastom temperatura zraka, u drugom dijelu dana biti osjetno toplije.

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more