Crna Gora

CRNOGORSKA JAVNOST ZGROŽENA I UZNEMIRENA: VESNA BRATIĆ gdje si bila do sada, sportisti bez takmičenja i državnih obilježja… (foto)

Zabrinutost ministarke Vesne Bratić ogleda se u mnogim djelovima saopštenja u kojima se navodi kako će MPNKS sada morati ”da spašava situaciju”, jer i da ne dođe do isključenja, naši sportisti neće moći da se takmiče pod crnogorskom zastavom i himnom…

PODGORICA: CRNA GORA, Sport, vijesti, petak, 24.09.2021…12. 59… CRNOGORSKA JAVNOST ZGROŽENA I UZNEMIRENA: VESNA BRATIĆ gdje si bila do sada, sportisti bez takmičenja i državnih obilježja… (foto)

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta danas je upoznalo javnost sa (ne) radom Uprave za sport i njenog doskorašnjeg rukovodioca Vasilija Laloševića, saopštavajući da je Crna Gora pred isključenjem iz svih sportskih takmičenja.

Zabrinutost ministarke Vesne Bratić ogleda se u mnogim djelovima saopštenja u kojima se navodi kako će MPNKS sada morati ”da spašava situaciju”, jer i da ne dođe do isključenja, naši sportisti neće moći da se takmiče pod crnogorskom zastavom i himnom.

Ključna pitanja u spornoj situaciji su- gdje su Ministarstvo i Vesna Bratić bili do sada?

Zašto nadležni resor redovno ne kontroliše rad Uprave? Da li je zaista riječ o nemaru ili su kao i mnogo puta do sada, iza ovakvih poteza, veće namjere?

Kako navode iz Ministarstva, Uprava za sport je i to ignorisala Svjetsku antidoping agenciju (World Anti-Doping Agency– WADA). A, da bi približili ozbiljnost situacije dodaju i to da WADA na Olimpijskim igrama Ruskoj federaciji i njihovim sportistima nije dozvolila da se takmiče pod ruskom zastavom i himnom.

To znači, skoro izvjesno da će ova rigorozna pravila biti primijenjena i na crnogorske reprezentativce. Ajkule, Lavice i svi ostali sportisti možda neće moći ni da se takmiče, a i ukoliko zbog ”brze reakcije Ministarstva” budu mogli, onda to neće biti pod zastavom Crne Gore.

Mada, ministarka Bratić do danas nije dala mnogo razloga, da javnost povjeruje u njenu zabrinutost za crnogorska državna obilježja.

Skandalozno ponašanje: Bratić na samitu u Rusiji pod srpskom zastavom

”Vasilije Lalošević je kao v.d. direktora Uprave za sport i mlade u vršenju funkcije prekoračio svoja jasno precizirana i definisana ovlašćenja, te je svojim činjenjem doveo u nezavidan polozaj sport u cijeloj Crnoj Gori, zbog čega MPNKS kao krovna institucija ima veoma kratak rok da odgovori na više veoma značajnih pitanja koja su od krucijalnog značaja za budućnost i sudbinu sportskih djelatnika u Crnoj Gori.

Naime, Uprava za sport i mlade je ignorisala Svjetsku antidoping agenciju (World Anti-Doping Agency– WADA) jer nije dostavila Upitnik za prošlu godinu, niti su imali ikakav kontakt sa WADA, zbog čega je agencija internim kanalima pokušavala da stupi u kontakt sa vlastima u Crnoj Gori.

Rezultat navedenog je da smo sada pred isključenjem naših sportista iz svih takmičenja, a u slučaju da nas ne isključe,  sportisti se mogu takmičiti ali ne pod našom zastavom i himnom. Odmah nakon ovog saznanja, MPNKS je kontaktiralo WADA koja je imala sjednicu u Montrealu sredinom avgusta ove godine. Na toj sjednici, trebalo je da se donеse odluka o isključenju Crne Gore, medjutim, zbog brze reakcije MPNKS, odluka je odložena”, piše u saopštenju MPNKS.

Novi vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade je Marko Begović koji je zahvalivši se na ukazanom povjerenju Vladi Crne Gore, istakao da je imenovanje prihvatio jer želi da preuzme dio odgovornosti za društveno-političku zbilju u zemlji.

Za posljedicu imamo da Crnoj Gori prijeti suspenzija od strane Svjetske antidoping agencije (WADA), zbog činjenice da u dužem vremenskom periodu nije usklađen pravno- politički i institucionalni aranžman sa obavezujućim standardima u oblasti antidopinga.

Posljedice eventualne suspenzije bi bitno ograničili nastupe naših sportista i organizaciju međunarodnih sportskih manifestacija. U ovom momentu,  Crna Gora kaska ne samo za razvijenim sistemima sporta, već i za komšilukom, što predstavlja posebnu štetu, jer smo zbilja rasadnik talentovanih sportista”, poručio je Begović.

Crnogorska javnost zgrožena je i uznemirena ovim informacijama, te time u koji položaj je doveden crnogorski sport i sportisti…

izvor Standard.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Mandatar MILOŠ Vučević tri sata obrazlagao ekspoze, poručio poslaniku Jovanoviću: Da danas imamo, izlaz na more lakše bi se borili za Kosovo, vi ste predali Crnu Goru… (foto, video)

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević obratio se poslaniku Milošu Jovanoviću, Novi DSS, koji je spočitao srpskoj…

18 minuta ago

DANILO Marunović: IDEJA SE NE MOŽE UHAPSITI! (foto)

Ne želim više nijednom da čujem "analizu" kako se ova zemlja uvijek iz pepela rađala,…

1 sat ago

NIKOLA Đurašković: MILOŠE Vučeviću, želja će te biti! (foto)

Đurašković je komentarisao izjavu mandatara za sastav Vlade Srbije Miloša Vučevića u kojoj je pomenuo…

2 sata ago

ADNAN Čirgić: Reakreditacija FCJK izuzetno važna, GORAN Danilović nije uspio da dovrši što je započela VESNA Bratić… (foto)

Nakon dobijene reakreditacije, ne očekujemo da će se za to vrijeme pritisci na FCJK obustaviti,…

2 sata ago

Ogorčenje u Hrvatskoj, ulica u PLJEVLJIMA nazvana po Branku Krvavcu: Crna Gora pošla tamo odakle je morala odavno pobjeći… (foto)

BRANKO Krvavac je pripadnik JNA. koji je stradao na dubrovačko hercegovačkom ratištu 23. oktobra 1991.…

2 sata ago

This website uses cookies.