IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVE NAPETIJE NA GRANICI Vučić PRIJETI Kosovu i NATO- u: ”IMATE 24 sata”… (foto i video)

Nakon kosovske zabrane srpskih registarskih oznaka za vozila koja ulaze na Kosovo, na što su kosovski Srbi reagirali blokadom graničnih prijelaza, srpski predsjednik Aleksandar Vučić uputio je prijetnje jao i ultimatume Prištini i NATO- u…

“Čekat ćemo NATO da reagira, a ako to ne napravi u roku od 24 sata, Srbija će reagirati jer neće dozvoliti pogrom Srba na Kosovu i Metohiji”, poručio je Vučić u nedjelju navečer.

Dodao je da je ovaj ultimatum već prenio generalnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu  ida je vojska Srbije podigla borbenu spremnost, ali da zasad još uvijek nije ušla na teritorij Kosova i Metohije.

U nastavku je rekao: “Srbija nije ušla na teritorij Kosova i Metohije, ne zato što je ne smatramo svojom, već zato što Kumanovskim sporazumom nemamo pravo na to. Rekli smo nedvosmisleno da s našim trupama nećemo ulaziti i ne želimo ugroziti mir ni na koji način. Čekat ćemo vas, NATO, 24 sata da reagira. Tek ako se nakon toga nastavi pogrom našeg stanovništva, Srbija će reagirati i neće dozvoliti reprizu 1995. i 2004. godine”, zaključio je Vučić, aludirajući na masovne progone Srba s Kosova tih godina, a onda dodao da vjeruje da ga je NATO dobro razumio.

Čitaj još:   PORUKA PORFIRIJU: ''URAZUMITE VUČIĆA, BIT ĆETE ODGOVORNI ZA GRAĐANSKI RAT''

izvor: direktno.hr

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

Srbin nađen obješen o orah na Kosovu…

RTK na srpskom jeziku prenosi da je šef istražne jedinice Read more