IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAKVA BRUKA: “Vučić ukrao KAMILU OD ZLATA i odnio je kući” (video)

“Vučiću, vrati kamilu”, je plakat koji je “ukrasio” centar Beograda proteklih dana. Na Andrićevom vencu, ispred Narodne skupštine, Terazije… A evo i zašto?

“Aleksandar Vučić je ukrao od države poklon od zlata vrijedan desetine hiljada eura, a prijavio je da je ona plastična i da vrijedi 400 dinara! On je i zbog ovoga, između ostalog, nedostojan da obavlja funkciju predsjednika Srbije”, rekao je Nemanja Šarović, lider pokreta Ljubav, vjera, nada, prenosi portal Direktno.rs.

“Vučiću, vrati kamilu”, je plakat koji je “ukrasio” centar Beograda proteklih dana. Na Andrićevom vencu, ispred Narodne skupštine, Terazije… A evo i zašto?

“Mi smo odavno znali da Vučić ima mnogo slabosti, ali smo tek nedavno saznali da je slab na poklone koje je dobijao vršeći svoju funkciju. Od stranih diplomatskih predstavnika i na susretima sa stranim firmama…

Vučić je zadržao veliki broj poklona na koji nije imao pravo da ih zadrži u skladu za zakonom, tako je zloupotrijebio svoj položaj i lažno prijavljivao i po više stotine puta manje vrijednosti poklona od realne tržišne vrijednosti.

Mi smo na to ukazali i prije nekoliko mjeseci i podnijeli smo prijavu Agenciji protiv korupcije, ali nisu reagovali jer navodno “nemaju istražnu ovlaštenja”, što nije tačno”, nastavio je Šarović…

Kamila, od zlata, je ipak glavna zvijezda…

“E, pa, pošto nije htjela da reaguje Agencija za sprečavanje korupcije, došli smo do fotografija jednog dijela poklona koje je protivzakonito prisvojio i ukrao, možemo slobodno reći, jer su oni državna imovina. Vučić ih je ukrao i odnio kući.

Čitaj još:   STRAH OD KOMITA TREĆI PUT MEDJU VELIKOSRBIMA!!!

Vučić je dok je još bio prvi predsjednik Vlade prisustvovao Sajmu naoružavanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jednom od najvećih u svijetu, on je tom prilikom prisustvovao potpisivanju multimilionskog ugovora između državne kompanije Ujedinjenih Arapskih emirata i Jugoimporta…

Na tom sastanku je od domaćina dobio poklon, a kad se vratio u Srbiju, prijavio je da se radi o plastičnoj kamili u vrijednosti od 400 dinara! Međutim, mi smo došli do fotografije poklona, da ne bude na tome ko me vjeruje, ko ne, bila laž ili istina, nelogično je da mu neko pokloni kamilu od 400 dinara”, kaže Šarović.

Poklon je…

“Dakle, riječ je o zlatnoj kamili vrijednosti više desetina hiljada eura, a evo i skupocjene kutije, koja vrijedi neuporedivo više od tih 400 dinara. Jasno je da je Vučić obmanuo državne oprgane, da nije imao pravo da zadrži ovaj poklon, i da je ta vrijednost od 400 dinara koju je prijavio daleko od realne cijene…

On je mogao da zadrži poklon do 2.000 dinara, a samo kutija vrijedi neuporedivo više. Neko bi rekao da ga optužujemo na sitno, ali ovo nije sitno, ne radi se o tome koliko je teško, da li kamila ima kilo ili kilo i po zlata, ovo ima umjetničku vrijednost, jer je veća od one što je Vučić prijavio”.

I na kraju:

“Vučić je ukrao od države, on je nedostojan funkcije predsjednika Srbije, tako da ćemo iznijeti još dokaza. Ako Agencija za sprečavanje korupcije neće da reaguje, reagovaćemo mi, pa ćemo ići od grada do grada i praviti izložbu poklona koje je Vučić ukrao od države”, zaključio je Šarović.

Čitaj još:   ETO GA SAD, Majka šestero djece prevarila TV"Pink", a sad je uhvaćena u laži... (foto i video)

izvor: slobodna bosna.ba

SRPSKI VATERPOLISTA, BAŠ KAO SIDRAŠ, POTOPIO VUČIĆA: “Pa mamu vam klošarsku”

Danilo Ikodinović, predsjednik Odbora za sport Narodne stranke i bivši Read more

“NEMA ODUSTAJANJA”: Ljuti protivnik i bivši predsjednik Srbije izlazi NA MEGDAN Vučiću?

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić poručio je danas da Read more