IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI SIMPTOMI KORONE: Ne treba ih zanemariti… (foto i video)

Pored simptoma kašlja i povišene temperature, nedostatka daha, kao “sporadični” simptom, kod zaraženih može se javiti i dijareja…

LONDON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 30.09.2021…00. 09… NOVI SIMPTOMI KORONE: Ne treba ih zanemariti… (foto i video)

Simptom kašlja i povišene temperature može se javiti i dijareja. Iako na prvi pogled može djelovati kao da je u pitanju stomačni virus, proverite za svaki slučaj da li ste kovid pozitivni.

Naime, Crvena zvezda će zbog korone biti u deficitu sa igračima u narednih mjesec dana, izjavio je doktor Miljko Ristić, član Upravnog odbora kluba, razlog je jer su igrači pozitivni, a kao ključni simptom javila se dijareja.

– Novi sojevi virusa korona imaju i nove karakteristike. U početku smo mislili da se radi o stomačnom virusu, zbog učestalih proliva, jer nisu imali problema sa plućima. Ali, kada su uzeti brisevi bili su pozitivni. Lakša je klinička slika, moraće da pauziraju dvije do tri nedelje- rekao je za „Kurir“ dr Miljko Ristić.

I ostali ljekari se slažu da dijareja može biti jedan od simptoma kovida, na koji se u prvi mah ne posumnja.

Prof.dr Milorad Jerkan, direktor doma zdravlja u Nišu, izjavio je za medije ,da nešto nalik stomačnom virusu, i te kako može ukazivati na koronu. Tako da ovaj simptom, kako kaže, može biti karakterističan za sportiste.

Čitaj još:   SLIJEDI LI HAOS: U Zadrugu ulazi onaj, kome će se neki OBRADOVATI, drugi će zanijemeti, dobro poznajete ga!!! (foto)

Dr Danijela Cvetković, specijalista opšte medicine, načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, kaže i to da su najčešći simptomi kovida povišena temperatura, mučnina, pa gubitak apetita, ali mogu se javiti i prolivaste stolice.

Mi imamo pacijente sa simptomima kao što su povišena temperatura, može se javiti uz to i mučnina, gubitak apetita, prolivaste stolice, ili stolice više puta u toku dana.

Međutim, sa takvim simptomima koje mogu biti raznih priroda, ako ide i temperatura onda pacijent ide odmah u kovid ambulantu. Kod pacijenata se Kovid- 19 različito ispoljava, najčešće imamo kašalj, nedostatak vazduha, gubitak mirisa i ukusa, povišenu temperatura, bar jedan od ovih simptoma se javi.

Međutim, ako pacijent bude negativan na kovid i antgenski i PCR a a i da on ima povišenu temperaturu, bolove u stomaku, grčeve…. radimo brzu laboratorijsku dijagnostiku koja nam je od velikog značaja…

Ako postoji veći broj leukocita, visok CRP tu može da se posumnja da se radi o nekoj akutnoj abdomenalnoj bolesti. Naravno, pričamo o pacijentu koji nije pozitivan na koronu. Onda to može biti upala slepog creva, žučne kese ili slično. Dakle, koji god simptom da se javi odmah se javite ljekaru kako bi se na vrijeme utvrdilo tačno o čemu se radi, kaže dr Cvetković.

Kako ljekari objašnjavaju, važno je javiti se na vrijeme, i ako je korona u pitanju, ili neka druga bolest. Dati ciljanu terapiju na vreme od velikog je značaja…

Čitaj još:   DESET Najzagađeni gradovi u Evropi: PET su sa Balkanu, Tuzla, Pljevljima...

Izvor: Blic.rs

Tantalove muke šerifa DRITANA od Bojane ili: ”Neće Ura dat”

Posljednju u nizu neće- dati- Ura momenata je ovaj, vezan Read more

KRIVOKAPIĆ BEZ ODGOVORA: Zašto se njegova kćerka srela sa bivšim šefom tajne službe Bojovićem

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić nije odgovorio na pitanja portala Standard, Read more

Mitropolit MIHAILO: Svetosavski EKSTREMISTI provociraju NOVU SREBRENICU I VUKOVAR

Izuzimanje Cetinjskoga manastira iz državnoga vlasništva i nezakoniti upis u Read more