IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vučić se preko kineskih medija obračunava sa ĐUKANOVIĆEM…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obračunava se sa svojim političkim protivnicima sa Zapadnog Balkana, ne samo koristeći moć srpskih državnih medija, tabloida koje kontroliše i vlastitih profila na društvenim mrežama – već i preko Sine Weibo, najveće društvene mreže u Kini?!

Profil predsjednika Srbije već ima 197.000 pratilaca i na njemu se, oni koji znaju kinseki, mogu podrobno upoznati sa dešavanjima u Srbiji, ali i u regionu Zapadnog Balkana. Citiranje Vučićevih stavova vrlo je intenzivno, pa je, recimo, u samo dva dana, 6. i 7. septembra, imao – 18 objava!

Osim promocije ,,velikog ekonomskog uspjeha“ u Srbiji, oslikavanja napora koje ulaže srpska vlast u izgradnju autoputeva, bolnica, otvaranju fabrika, posebna se pažnja posvećuje – ,,odnosima u regionu“. Tačnije: targetiraju se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, ali se kritikuju stavovi hrvatskih zvaničnika, premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića.

UDRI MILA

Pojačanu aktivnost Vučićev profil imao je nakon dešavanja na Cetinju i protesta crnogorskih građana zbog ,,helikopterskog“ ustoličenja mitropolita Crkve Srbije Joanikija. Uz slike sekretara Odjeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije protojereja Igora Jakmičuka, jednog likovnog detalja sa protesta na Belvederu i slike crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, objavljen je zanimljiv stav Moskve: da su protesti vještačke prirode i da mogu biti povezani sa predsjednikom Milom Đukanovićem, piše “Pobjeda”.

Čitaj još:   EMIR SULJAGIĆ: " Kad VUČIĆ pruži ruku pomirenja BOŠNJACIMA to izgleda ovako... (video)"

– Sekretar Ruske pravoslavne crkve za vanjske poslove rekao je agenciji Sputnjik da je neka osoba namjerno organizovala protest a taj je čovjek, vrlo moguće, predsjednik Crne Gore – piše na Vučićevom profilu 6. septembra.

Koji dan kasnije, sam je Vučić, na kineskom objasnio politiku crnogorskog predsjednika i prvog čovjeka Demokratske partije socijalista.
– Prava ideja Đukanovića je da on želi Crnu Goru u kojoj nema Srba – konstatuje Vučić.

Baš kao i u Srbiji, Vučić i u Kini ne priznaje državu Kosovo. Ne mora se biti baš poznavalac kineskog, dovoljno je pogledati slike: na jednoj je srpski predsjednik kako mirno gleda u pravcu korisnika društvene mreže, dok je tik pored njega zakačena fotografija mape Kosova – prekrižena crvenim ,,bičevima“. 

Crnogorski predsjednik je prva meta na kineskom profilu Aleksandra Vučića, ali se ne propušta prilika da se koji otrovni komentar uputi ka zvaničnicima druge susjedne države, Hrvatske…

Čitaj još:   DRITAN Abazović: Sa Vučićem sam ISKREN, ali on ne upravlja Crnom Gorom...

izvor: kurir.rs

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more