IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAVA I KOMA U DUBAIJU: Više radnika poginulo na gradilištu Expo- 2020, na desetine povrijeđenih… (foto)

Tri radnika su poginula i više od 70 je teško ozlijeđeno na gradilištu Svjetske izložbe u Dubaiju, rekli su u subotu dužnosnici tog emirata koji tvrde da su sigurnosni propisi u skladu s međunarodnim normama…

DUBAJI: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 03.10. 2021… 09. 57…STRAVA I KOMA U DUBAIJU: Više radnika poginulo na gradilištu Expo- 2020, na desetine povrijeđenih… (foto)

Ti podaci su objavljeni nakon poziva Europskog parlamenta na bojkot Expoa-2020, osuđujući u rezoluciji kršenja ljudskih prava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, posebno “nehumano” postupanje prema radnicima imigrantima.

Više od 200.000 radnika je sudjelovalo u izgradnji izložbenog prostora u predgrađu Dubaija gdje su podignute stotine paviljona.

Ujedinjene Arapske Emirate i Katar, domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. često kritiziraju aktivisti za ljudska prava zbog postupanja prema stotinama hiljada radnika, od kojih je većina iz Južne Azije, koji grade njihove velike projekte.

Čitaj još:   VUČIĆ: Albanci kupuju Srbe na Kosovu, odvojili 3.000.000 eura... (foto)

“Nažalost tri osobe su do danas poginule na radu i 72 su teško ozlijeđene”, naveli su organizatori Expoa-2020 dodajući da ime je dobrobit radnika “najveći prioritet”.

Dodali su da je na izgradnju paviljona utrošeno 247 miliona radnih sati i da je učestalost nesreća manja nego u Velikoj Britaniji.

“Uveli smo politike, standarde i svjetske procedure koje štite zdravlje, sigurnost i dobrobit svih koji su uključeni u Expo-2020”, istaknuli su.

Većina europskih zemalja sudjeluje na Expu-2020. unatoč pozivu Europskog parlamenta da ga bojkotiraju.

izvor agencije

KRIVOKAPIĆ BEZ ODGOVORA: Zašto se njegova kćerka srela sa bivšim šefom tajne službe Bojovićem

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić nije odgovorio na pitanja portala Standard, Read more

Mitropolit MIHAILO: Svetosavski EKSTREMISTI provociraju NOVU SREBRENICU I VUKOVAR

Izuzimanje Cetinjskoga manastira iz državnoga vlasništva i nezakoniti upis u Read more