IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Geljić: U PLJEVALJSKIM firmama ZAPOŠLJAVANJE samo onih koji NISU MUSLIMANI a za DIREKTORE postavljeni ISLAMOFOBI

Bezbjednosna sigurnost muslimana u Pljevljima se neprestano narušava kada god je neka politička turbulencija, a u posledjih par godina su jako česte. Najbolji primjer kreiranja ekonomske nestabilnosti među muslimanima su zapošljavanja nemuslimana u firmama u kojima su za direktore postavljeni islamofobi, tvrdi predsjednik NVO ‘Husein-paša’ iz Pljevalja Denijal Geljić.

“Međutim, dodatnu zabrinutost čini i ekonomska nestabilnost muslimana, koja se sistematski sprovodi u našem gradu, kako bi se što više mladih ljudi odlučilo na odlazak u neku razvijeniju zemlju, tražeći posao, a ovaj grad ostaviti da bude grad jedne vjere i jedne nacije… Bezbjednosna sigurnost muslimana se neprestano narušava kada god je neka politička turbulencija, a u posledjih par godina su jako česte”, rekao je Geljić.

Tvrdi da su najbolji primjer “kreiranja ekonomske nestabilnosti među muslimanima”, zapošljavanja isključivo nemuslimana u onim firmama u kojima su za direktore, kako kaže, postavljeni islamofobi.

“Osim što se muslimanima u, na primjer, Rudniku Uglja, jasno dalo do znanja da nemaju potrebe ni pokušavati da se zaposle u toj firmi i što se i onima koji imaju ugovor o radu na određeno vrijeme samo čeka kada će da istekne kako bi ostavili prazno radno mjesto, u toj firmi se, kako saznajemo od zabrinutih radnika koji su na čekanju za otkaz, svakodnevno, mimo pravila i konkursa, zapošljavaju nemuslimani, a prednost imaju oni koji forsiraju anti-muslimanske fašističke ideologije”, istakao je Geljić.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Samoubistvo skokom sa mosta na Đurđevića Tari... (foto)

Dodaje da se nada se da će Inspekcija rada i Tužilaštvo provjeriti ove navode.

“Utvrditi ko je i na kom osnovu, a pogotovu po čijem nalogu, sklopio radni odnos u Rudniku Uglja, kao i u ostalim firmama u Pljevljima, jer osim što bi to bilo kršenje zakona o radu, to bi bila povreda Ustava CG”, zaključuje Geljić.

izvor: standard.me

LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more