IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Gabrijel ESKOBAR: Najvažniji zadatak za Crnu Goru, da podrži sve što premijer radi, rizik ako bivši DF uđe u Vladu… (foto)

Ova vlada Crne Gore je još jako mlada. Čak i kao takva, napravila je ogroman napredak prema EU. Napravila je ogroman napredak u kreiranju temelja za prosperitetan put prema Zapadu i članstvu u EU.

VAŠINGTON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak, 15. 03. 2024… 18: 32… Gabrijel ESKOBAR: Najvažniji zadatak za Crnu Goru, da podrži sve što premijer radi, rizik ako bivši DF uđe u Vladu… (foto)

Sad je najvažniji zadatak za Crnu Goru da podrži sve što premijer radi, kazao je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Na pitanje novinara da li bi SAD preispitale svoj odnos s Crnom Gorom u slučaju da stranke bivše koalicije okupljene oko Demokratskog fronta uđu u vladu, Eskobar je odgovorio da je prerano govoriti o tome kakvi bi bili odnosi SAD-a sa koalicijom koja je protiv Zapada i EU.

Čitaj još:   GABRIJEL Eskobar: JAKOV Milatović saglasan sa američkim stavom o vladi, uvjereni smo da je razumio ono što smo mu prenijeli... (foto, video) 

“Međutim, to je rizik i to je pitanje koje smo postavili premijeru i predsjedniku”, istakao je Eskorbar.

Na pitanje šta će se dogoditi ako oni uđu u vlast, nije konkretno odgovorio.

“Prerano je govoriti o tome, iskreno. Nisam siguran. Nisam siguran. I dalje je prerano govoriti o tome. Ova vlada Crne Gore je još jako mlada. Čak i kao takva, napravila je ogroman napredak prema EU.

Napravila je ogroman napredak u kreiranju temelja za prosperitetan put prema Zapadu i članstvu u EU. Sad je najvažniji zadatak za Crnu Goru da podrži sve što premijer radi”, istakao je Gabrijel Eskobar.

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more