IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DODIK PLJUNUO NA SARAJEVO: ‘Ne želim tamo ni turistički!’ Porfirije mu začepio usta! (foto, video)

Porfirije stigao je u Sarajevo, koje je nazvao “predivnim” i “otvorenim gradom” s čime se nikako nije složio Milorad Dodik….

SARAJEVO: BiH, Zanimljivost, vijesti, 17.10.2021…00: 15… DODIK PLJUNUO NA SARAJEVO: ‘Ne želim tamo ni turistički!’ Porfirije mu začepio usta! (foto, video)

Porfirijeva posjeta događa tačno u vrijeme kada Dodik prijeti odcjepljenjem RS- a. Podsjetimo, Istočno Sarajevo, Srbi su neko vrijeme nazivali “Srpsko Sarajevo”, ali im je to zabranjeno. riječ je o općinama koje sačinjavaju predgrađe Sarajeva.

Njegova posjeta događa se tačno u vrijeme kada Dodik vrlo ozbiljno prijeti odcjepljenjem RS-a.

“Srce mi je ispunjeno”

Porfirije je tokom susretua s vjernicima u sabornoj crkvi Rođenja presvete Bogorodice istakao kako su različitosti koje čine Sarajevo bogatstvo.

“Moje je srce ispunjeno istinskom radošću… što sam u ovom, opet moram reći, predivnom gradu Sarajevu, u ovoj zemlji i na ovim prostorima, u gradu koji je optočen planinama i kao da je zarobljen u njima i zatvoren u sebe, a zapravo od svog nastanka veoma širokogrudan grad, otvoren na sve četiri strane svijeta, u kojega su dolazili ljudi iz različitih krajeva i s različitim iskustvima, donosili darove u njega, a isto tako obogaćeni iz njega odlazili”, kazao je Porfirije i dodao kako su u Sarajevu živjeli narodi koji vjeruju u istoga boga, iako mu se mole na različite načine.

Čitaj još:   MEDIJI O HAT- TRICKU Karima BENZEME: IFTARIO SAMO 13 MINUTA PRED MEČ na Stamford Bridge stadionu... (foto)

Također, čini se kako je kritikovao one koji potiču podjele među ljudima u BiH. Rekao je kako je istorija naučila da su građani nakon svakog promašaja i pada razumjeli da ipak trebaju jedni druge i da trebaju zajedno koračati dalje.

“Ne želim tamo nikada ići”

Dodik je pak nedavno poručio kako “Sarajevo nije naš grad”.

Dodik je pak Sarajevo usporedio s Teheranom i poručio kako “Sarajevo nije naš grad”.

“To nije naš grad. Mi nemamo nikakvu aspiraciju na Sarajevo, volio bih da nikada ne moram ići tamo, pa čak ni iz turističkih razloga”, kazao je Dodik u kolovozu u intervjuu za rusku agenciju Sputnjik.

izvor Direktno.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more