IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRIVOKAPIĆ BEZ ODGOVORA: Zašto se njegova kćerka srela sa bivšim šefom tajne službe Bojovićem

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić nije odgovorio na pitanja portala Standard, zašto se njegova kćerka Jelena Krivokapić, prije dvije noći u jednom podgoričkom hotelu srela sa nekadašnjim šefom tajne policije Boškom Bojovićem, kao ni to da li taj susret ima veze sa bilo kakvom saradnjom između premijera i Bojovića.

Tragom informacije da je Jelena Krivokapić imala susret sa srpskim državljaninom Boškom Bojovićem koji je u vrijeme deportacija bosanskih izbjeglica 1992. godine bio šef crnogorske službe državne bezbjednosti, Standard je juče uputio pitanja premijeru Zdravku Krivokapiću.

Do objavljivanja teksta nijesmo dobili odgovore na pitanja, šta je povod ovog susreta, te da li Krivokapić neposredno ili posredstvom svoje kćerke ima bilo kakvu saradnju sa Bojovićem i da ukoliko je to istina, saopšti o kakvoj saradnji je riječ.

Boško Bojović jedan je od devetorice bivših policijskih i bezbjednosnih službenika Crne Gore koji su bili optuženi za slučaj deportacije bosanskih izbjeglica iz Crne Gore 1992. Krajem maja 2012. godine Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je oslobađajuće presude za njih devet.

Čitaj još:   Vukmirović- Krivokapiću: DOBRO JUTRO I LAKU NOĆ

Bojović je nekadašnji šef tajne policije, za koga je svjedok, bivši policijski inspektor iz Herceg Novog Slobodan Pejović, prije 11 godina ustvrdio da je ključna ličnost ovih događaja.

Skoro je 30 godina od deporatacije više od 100 bosanskih izbjeglica, koji su 1992. utočište iz ratom zahvaćene Bosne i Hercegovine potražili u Crnoj Gori, gdje je umjesto toga većina njih uhapšena u Herceg Novom i potom deportovana vojsci bosanskih Srba koja je većinu ubila u improvizovanim logorima. Taj zločin ni tri decenije kasnije nema konačan sudski epilog.

Za deportaciju su bili optuženi Branko Bujić, Sreten Glendža, Božidar Stojović, Milorad Šljivančanin, Boško Bojović, Milisav Marković, Radoje Radulović, Duško Bakrač i Milorad Ivanović.

izvor: http://standard.me

Nikolaidis: “Meni vladavina ZDRAVKA, DRITANA i njihovog ministarskog eskorta liči na džinovski after party koji se OTEGAO…”

Mora da je neko je oklevetao Zdravka K… Tako bi Read more

Čitaj još:   KAKO JE NEKAD Zdravko Krivokapić slavio dolazak teroriste srpskog nacionaliste i antikomuniste Nikole Kavaje u CG... (foto i video)
DERNEK U MOJKOVCU- Ćerke Krivokapića ŠOKIRALE: Nakon kampanje uz ALKOHOL se opustile do ”DASKE”

Premijer Zdravko Krivokapić nezvanično stoji iza partije ”Ne damo Mojkovac” koja učestvuje Read more