IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: VLAST se bavi samo TRGOVINOM FOTELJAMA kroz besprizorne svađe…

SDP poziva predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da hitno nastavi parlamentarni dijalog vezano za pravosudne reforme i tako pruži konkretan doprinos ispunjavanju preporuka iskazanih u godišnjem Izvještaju EK za Crnu Goru, da se ova pitanja rješavaju kroz širok međupartijski dijalog i konsenzus, saopštila je poslanica te stranke, Draginja Vuksanović-Stanković.

“Nakon skoro godinu dana potpune uspavanosti Parlamenta po pitanju deblokade pravosuđa nedavno smo imali prvi sastanak u okviru parlamentarnog dijaloga, ali nakon toga izgleda da je ovaj proces opet ušao u stanje pune hibernacije”, kazala je Vuksanović-Stanković.

Posljedica toga je, dodaje on, da imamo status kvo i prepucavanje unutar vladajuće većine, umjesto da radimo na rješavanju ovog pitanja i intenziviramo proces širokog “međupartijskog dijaloga”, kako to sugeriše EU.

“EU jasno markira u svom izvještaju da za ovih godinu dana nije urađeno ništa u oblasti pravosuđa, da nijesu ispoštovane ni preporuke Venecijanske komisije oko tužilačkog zakona, a posebno su pozvali da se i proces imenovanja Tužilačkog savjeta ostvari kroz “široki politički konsenzus”…

Čitaj još:   MARINIKA TEPIĆ NEMILOSRDNO: "ANA Brnabić je fenomen, ne sjećam se da je neko toliko NESPOSOBAN...

Takav konsenzus je u punom duhu Ustava koji propisuje kvalifikovanu većinu za ključne pravosudne funkcije, i jedini je put, kako nam sugeriše EU u svom Izvještaju, da se spriječi neprimjereni politički uticaj na pravosuđe u cjelini”, kazala je Vuksanović-Stanković.

Ističe da vlast, umjesto da se bavi evropskim i reformskim napretkom države, jedino čime se bavi je trgovina foteljama kroz besprizorne međusobne svađe.

“Epilog takvog igranja državom je nikad lošiji EU izvještaj i zaustavljen evropski put Crne Gore. U iskrenoj namjeri i želji da ih probudimo iz osjećaja samodovoljnosti i pune posvećenosti procesu grabljenja funkcija, čime urušavaju kompletan sistem državne administracije, što je takođe evropski konstatovano, još ih jednom pozivamo da se uozbilje i pokrenu dijalog kao jedini način izlaska iz političke krize bez presedana”, poručila je poslanica SDP-a.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more