IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽESTOKA REAKCIJA: Krivična prijava novinaru Tanjuga, zbog negiranja genocida u Srebrenici… (foto, video)

Tokom intervjua novinar je prvo rekao kako se neće složiti sa konstatacijom da je bio genocid, a potom da njegov stav nije bitan. Željko Komšić je kazao da je bitan stav i upitao ga je zašto se ne slaže…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 10.11.2021… 08: 45…ŽESTOKA REAKCIJA: Krivična prijava novinaru Tanjuga, zbog negiranja genocida u Srebrenici… (foto, video)

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK} je Tužilaštvu BiH podnio je krivičnu prijavu protiv snimatelja/novinara Tanjuga, Marka Trošića zbog negiranja genocida u Srebrenici.

Snimatelj / novinar Tanjuga, Marko Trošić je u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željke Komšića, u Sarajevu 09. 11. 2021. tokom intervjua negirao genocid u Srebrenici koji je utvrđen pravosnažnim presudama međunarodnih i nacionalnih sudova, na koji način je počinio krivično djelo iz člana 145a stav (3) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine objavljen u “Službenom glasniku BiH”, broj: 46/21).

Kao dokaz iznijetih tvrdnji IGK je predao materijalni dokaz iz medija u kome se jasno i nedvosmisleno vidi negiranje genocida u Srebrenici, što je krivično djelo.

Čitaj još:   NOVA PUCNJAVA U AMERICI, RAFALI ODJEKUJU TRŽNIM CENTROM: Policija blokirala čitavo područje, helikopteri kruže nad mijestom događaja...

Naime, navedeni novinar je iznosio vlastito mišljenje, koje nije zasnovano na sudskim, historijskim i naučnim činjenicama o genocidu u Srebrenici.

Tokom intervjua novinar je rekao kako se neće složiti sa konstatacijom da je bio genocid, a potom da njegov stav nije bitan. Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić je kazao da je bitan stav i upitao ga je zašto se ne slaže.

“Da je strašan zločin počinjen?”, rekao je novinar. “To je genocid. Tako piše u presudama Međunarodnog suda. Genocid, nije strašan zločin. Strašni zločini su neki drugi”, istakao je predsjedavajući Komšić. “To je vaš stav”, dodao je novinar. “To nije moj stav. Tako piše u presudama”, zaključio je Željko Komšić. “Sa čime ste saglasni?”, pitao je novinar. Na šta mu je Komšić odgovorio protupitanjem: “A vi niste?” “Ja nisam saglasan s tim”, kazao je novinar. Tu je intervju prekinut…

izvor (SB)

DETALJI STRAVE U KOMŠILUKU: Odvezla muža i 15 min kasnije poginula, bila je trudna s djetetom… (foto)

Policija još uvijek nije utvrdila razlog slijetanja.... KOPRIVNICA: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, Read more

CETINJE ORUŽANA PLJAČKA: U Centru grada opljačkana filijala CKB banke… (foto)

U Njegoševoj na Cetinju danas nepoznata maskirana osoba uz prijetnju Read more