IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽESTOKA REAKCIJA: Krivična prijava novinaru Tanjuga, zbog negiranja genocida u Srebrenici… (foto, video)

Tokom intervjua novinar je prvo rekao kako se neće složiti sa konstatacijom da je bio genocid, a potom da njegov stav nije bitan. Željko Komšić je kazao da je bitan stav i upitao ga je zašto se ne slaže…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 10.11.2021… 08: 45…ŽESTOKA REAKCIJA: Krivična prijava novinaru Tanjuga, zbog negiranja genocida u Srebrenici… (foto, video)

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK} je Tužilaštvu BiH podnio je krivičnu prijavu protiv snimatelja/novinara Tanjuga, Marka Trošića zbog negiranja genocida u Srebrenici.

Snimatelj / novinar Tanjuga, Marko Trošić je u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željke Komšića, u Sarajevu 09. 11. 2021. tokom intervjua negirao genocid u Srebrenici koji je utvrđen pravosnažnim presudama međunarodnih i nacionalnih sudova, na koji način je počinio krivično djelo iz člana 145a stav (3) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine objavljen u “Službenom glasniku BiH”, broj: 46/21).

Kao dokaz iznijetih tvrdnji IGK je predao materijalni dokaz iz medija u kome se jasno i nedvosmisleno vidi negiranje genocida u Srebrenici, što je krivično djelo.

Čitaj još:   OGLASIO SE VLASNIK PLAŽE OPTUŽEN DA JE IZBACIO PORODICU IZ SANDŽAKA- jer je djevojčica nosila burkini: Evo šta je imao da KAŽE... (foto, video)

Naime, navedeni novinar je iznosio vlastito mišljenje, koje nije zasnovano na sudskim, historijskim i naučnim činjenicama o genocidu u Srebrenici.

Tokom intervjua novinar je rekao kako se neće složiti sa konstatacijom da je bio genocid, a potom da njegov stav nije bitan. Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić je kazao da je bitan stav i upitao ga je zašto se ne slaže.

“Da je strašan zločin počinjen?”, rekao je novinar. “To je genocid. Tako piše u presudama Međunarodnog suda. Genocid, nije strašan zločin. Strašni zločini su neki drugi”, istakao je predsjedavajući Komšić. “To je vaš stav”, dodao je novinar. “To nije moj stav. Tako piše u presudama”, zaključio je Željko Komšić. “Sa čime ste saglasni?”, pitao je novinar. Na šta mu je Komšić odgovorio protupitanjem: “A vi niste?” “Ja nisam saglasan s tim”, kazao je novinar. Tu je intervju prekinut…

izvor (SB)

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more