IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

”ŽELJKU Mitroviću i Vučićevom čovjeku PRIJETE SANKCIJE OD AMERIKE…”

Komentarišući pismo kongresmena upućeno predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu, u kome se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić optužuje za produbljivanje korupcije, gušenje slobode štampe i zloupotrebu medija, lider Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da je siguran da pomenuti dokument nije rezultat lobiranja, već upozorenje američke administracije Srbiji.

On je dodao da se iz pisma može zaključiti da bi eventualne sankcije iz SAD-a mogle da budu uvedene vlasniku TV Pinka Željku Mitroviću i čovjeku koji je Vučiću kupovao respiratore za keš.

“Imam određeno iskustvo u saradnji i sa Kongresom i sa administracijom SAD i odgovorno tvrdim da to pismo nije bilo lobističko. To niko nije izlobirao. To je bilo pismo koje je poslato u dogovoru sa administracijom”, rekao je Jeremić u emisiji „Probudi se“, Nove TV dodajući da se to vidi po kompoziciji ljudi koji su ga potpisali.

“Imate dva člana spoljnopolitičkog komiteta, dva člana komiteta za nadzor službi, dva člana finansija… Onda imate onakav tekst. To kad pročitate i kad vam vašingtonska politika nije strana, odmah vidite – ovo pismo je pisala administracija kao opozorenje”, naveo je Jeremić, a zatim se osvrnuo i na to što se u pismu pominju sankcije za pojedince.

Čitaj još:   ARKANOV SLEDBENIK, i zastrašujući detalji, iz biografije Mike Aleksića... (foto)

“U pitanju su individualne sankcije. Ovo je bilo jedno upozorenje Vučiću sa jasnom naznakom ko će biti stavljen na listu na sankcija ukoliko on to upozorenje ne bude shvatio. Ako pročitate ono pismo, jasno je ko bi mogao da dođe na listu sankcija. Na nju bi mogao da dođe Željko Mitrović i onaj ko je Vučiću kupovao respiratore za keš. Sad, Vučić mnogo bolje zna ko je ta osoba. U pismu se jasno pominju – Pink i respiratori, a pismo počinje sa diskusijom o sankcijama”, kazao je Jeremić.

izvor: direktno.rs

HOĆEMO LI USKORO GLEDATI I VUČIĆEV MURAL?

Neopisivo poniženje doživjeli su Beograđani, kada je na zidu zgrade Read more