IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Uprava Policije pokušala da PRIKRIJE PORODIČNO NASILJE ROĐAKA MINISTRA I DRUGA JOKIĆA- napao policajca i prijetio…

Posebno je problematično što Uprava policije od javnosti prikriva porodično nasilje, a da ne govorimo o napadu na policajca. Očito kada je osumnjičeni blizak ministru i policijskim starješinama onda je sve dozvoljeno…

Službenici Uprave policije u Žabljaku su lišili slobode jednu osobu zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Kod osumnjičenog pretresom je pronađeno oružje i narkotici, saopšteno je iz Uprave policije na njihovom sajtu i svim medijima u Crnoj Gori!

Međutim, ono što je Uprava policije primijenila u slučaju građanina L.S. nije važilo za biznismena Vlada Sekulovića iz Bara, koji je porodično nasilje, prema tvrdnjama Policije i Tužilaštva uradio par dana ranije, zbog čega je upućen u pritvor u spuškom zatvoru.

Tek nakon što je portal Aktuelno uputio pitanja Osnovnom tužilaštvu u Baru, ali i Upravi policije doznalo se šta se dogodilo 29. oktobra.

Službenici Centra bezbjednosti Bar su 29. oktobra lišili slobode V.S. (Vlado Sekulović) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Ovom licu je nakon saslušanja kod sudije za istragu određen pritvor u trajanju od 30 dana i on se trenutno nalazi u UIKS-u. 

Postupajući po prijavi da je oko 3.05 časova došlo do nasilja u porodici službenici Centra bezbjednosti Bar su izašli na lice mjesta. Nakon dolaska policije V.S. je pružao aktivan otpor i vrijeđao policijske službenike, nakon čega je fizički napao policijskog službenika D.V. i zadao mu udarac zatvorenom šakom u predjelu grudi. D.V. je tom prilikom zadobio laku tjelesnu povredu– piše u odgovoru koji je proslijedio Tim za odnose s javnošću Uprave policije.

V.S. je u službenim prostorijama upućivao uvrjedljive i prijeteće riječi službenicima policije.

–Osumnjičeni je od strane policijskih službenika odveden na ukazivanje ljekarske pomoći u Opštu bolnicu u Starom Baru gdje je zadržan na liječenju od strane doktora. V.S. je u bolnici obezbjeđivan od strane policije obzirom da je državni tužilac naložio da se ovo lice liši slobode zbog krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. 

Čitaj još:   NOVI PAZAR: MAFIJAŠKI OBRAČUNI USLIJEDILI POSLIJE ZAPLJENJE KOKAINA...

Osumnjičeni je 30. oktobra uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu radi saslušanja i on mu je odredio zadržavanje do 72 časa. V.S. je 1. novembra priveden sudiji za istragu koja mu je nakon sprovedenog postupka odredio pritvor od 30 dana. V.S. je sproveden u UIKS istog dana – navodi se u odgovoru Uprave policije.

Kako su dodali, sve su radnje preduzete u skladu sa zakonom i da prilikom preduzimanja tih radnji nije bilo bilo kakvih prikrivanja, što potvrđuje i ishod postupanja pripadnika policije.

Činjenica da li je nešto bilo ili nije bilo predmet saopštenja za javnost ne može biti povod za zaključak da je policija nešto prikrivala, a pogotovo ne u situacijama kao što je ova u kojoj su sve zakonom predviđene mjere i radnje preduzete – navodi se u odgovoru UP.

Nijesu odgovorili na dodatna pitanja portala AKTUELNO zašto Uprava policije o tom događaju nije obavijestila javnost saopštenjem, kao i da li je neobjavljivanje saopštenja ima veze sa bliskim odnosima između osumnjičenog i pojedinca iz Uprava policije i Ministarstva unutrašnjih poslova?

Redakcija portala AKTUELNO očekuje odgovor od Uprave policije.

Ko je Vlado Sekulović?

Ime Vlada Sekulović odavno je poznat pripadnicima Uprave policije. Ono zbog čega je Uprava policije, kako se sumnja, svjesno prikrila od javnosti ovaj napad na policajca i slučaj porodičnog nasilja, jeste činjenica da je osumnjičeni Sekulović u bliskim rođačkim ili prijateljskim odnosima sa ministrom unutrašnjih poslova Sergejom Sekulovićem i načelnikom Centra bezbjednosti Podgorica Goranom Jokićem.

Vlado Sekulović je vlasnik više objekata u barskoj opštini (hoteli, lokali), ali je činjenica je da se pominjao i u nekadašnjim dokumentima Uprave policije. Tako je čuvena Plava knjiga iz 2007. godine u kojoj su navedeni kriminalni klanovi u Crnoj Gori precizno navela ime Vlada Sekulovića.

Čitaj još:   NENAD Čanak: Neprijatelji CRNE GORE, imaju spremno oružje po manastirima i Crkvama- Srbije... (foto)

-Od 2007. godine policija je na teritoriji opštine Bar registrovala postojanje makar još dvije organizovane kriminalne družine. Jedna, iza koje stoje braća Stojan Vlado Sekulović iz Sutomora i danas je, kažu, aktivna. Policiji su, piše u dokumentu, zanimljivi zbog izrazito nasilničkog ponašanja – prenijeli su mediji sada bliski vlasti 31. marta 2020. godine.

Pored toga, za braću Sekulović govore da su vrlo bliski i SPC. A da im je nasilničko ponašanje blisko potvrđeno je i 2012. godina kada se desio incident na Autobuskoj stanici u Sutomoru u kojoj je povrijeđena i tašta tužioca Željka Tomkovića, prenijeli su tada mediji.

Posebno je problematično što Uprava policije od javnosti prikriva porodično nasilje, a da ne govorimo o napadu na policajca. Očito kada je osumnjičeni blizak ministru i policijskim starješinama onda je sve dozvoljeno!

izvor: portalluca.me-aktuelno.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more