IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Policija traži UBICU IZ TUTINU, klupko jezivog zločina još je zamršeno: ”SVJEDOKA NEMA, možda je već DALEKO”

TUTIN – Policija iz Novog Pazara i Tutina traga za 55-godišnjim M. P. (55) iz Tutina, osumnjičenim da je usmrtio Maju Odalović (35) iz Kraljeva čije tijelo je u četvrtak popodne pronađeno jednom od virova Ibra kroz kanjon ove rijeke nadomak mjesta Ribarići.

Do sada je poznato da je nesrećna Kraljevčanka usmrćena hicem u sljepoočnicu iz malokalibarskog oružja, a da li je ubijena kraj ili na drugoj lokaciji pa ju je ubica ovde donio mrtvu, još uvjek nije utvrđeno. Do juče je ostalo nepoznato da li su jakna bez rukava i ženska kapa zatečeni blizu mjesta gde je pronađeno tijelo Maje Odalović pripadalo njoj.

Upućeni u istragu ovog zločina kažu da je slučaj veoma komplikovan, da svjedoka nema, da je tijelo nađeno na nepristupačnom djelu kanjona do koga se sa magistralnog puta Novi Pazar – Mehov krš stiže strmim zemljani putem dugim nekoliko stotina metara.

Za sada je nepoznanica i kada se ubistvo dogodilo, odnosno da li je to bilo u srijedu, u noći između srijede u četvrtka ili u četvrtak u prepodnevnim satima. Tek, nestanak Maje Odalović nije bio prijavljen policiji, a njeno tijelo, koje je u reci primjetio jedan ribolovac, kako je utvrđeno obdukcijom nije dugo bilo u vodi.

Čitaj još:   KOBNA TUČA U TUTINU! VLASNIK KAFANE UBIO GOSTA

Mnogo još uvjek nejasnih detalja mogao bi da otkrije „golf 4“ u vlasništvu M. P. koji je juče policija pronašla i koji je tokom dana predat forenzičarima.

Predmet istrage je i da li su ubijena Kraljevčanka i 20-godina stariji Tutinac bili u vezi i ako jesu u kakvoj. Samim tim nema ni detalja koji bi mogli ukazati na motiv ubistva.

– Kada je telo pronađeno u Ibru najpre se sumnjalo da se radi o samoubistvu, međutim sveži tragovi automobilskih guma nedaleko od mesta na kome je nađena Maja Odalović uputili su polliciju u drugom smeru, a da se radi o ubistvu iz vatregenog oružja kasnije je potvrdila obdukcija – kaže naš izvor iz istrage.

Uprkos svim naporima policije M. P. do juče popodne nije bio pronađen, zbog čega se ne isključuje mogućnost da je pobjegao na Kosovo i Metohiju, s obzirom da se administrativni prelaz Brnjak nalazi 15-ak kilometara od Ribarića, ili u Crnu Goru koja je još bliže.

– Pogodonost ubici da pobjegne mogao je da pruži brdovit teren, rijetko naseljen i obrastao šumom – kaže naš sagovornik.

Tutinci pričaju da M.P. poznaju kao kafanskog čovjeka i da se odavno razveo od žene. Kažu da nije imao neki stalan posao, a povremeno je putovao u Nemačku da radi.

Čitaj još:   PRIPADNIK "ŠKORPIONA" KOJI JE UBIO 272 BOŠNJAKA IZAŠAO NA SLOBODU: Govori po čijoj naredbi je ubijao I ZAŠTO SE SADA GORKO KAJE (video)

izvor: blic.rs