IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Rudari odbili sastanak s premijerom, ishod sastanka čekaju ispred VLADE… (foto, video)

Hitno sazvani sastanak u Vladi Federacije BiH o problematici rudnika i zahtjevima rudara koji protestvuju zakazan je u ponoć, na sastanak je stigao premijer Fadil Novalić, ali su poziv odbili predstavnici rudara…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 24.11.2021, 00: 52… SARAJEVO: Rudari odbili sastanak s premijerom, ishod sastanka čekaju ispred VLADE… (foto, video)

Počeo sastanak, rudari ishod čekaju ispred…

Hitno sazvani sastanak u Vladi Federacije BiH o problematici rudnika i zahtjevima rudara koji protestvuju zakazan je u ponoć. Na sastanak je stigao premijer Fadil Novalić, ali su poziv odbili predstavnici rudara.

Rudari planiraju provesti noć ispred zgrade Vlade FBiH sve dok se ne ispune njihovi uslovi, među kojima je taj da ne odustaju od ostavki svih direktora u koncernu Elektroprivrede, tako i sedam rudnika iz kojih i oni dolaze.

Rudari planiraju provesti noć ispred zgrade Vlade FBiH sve dok se ne ispune njihovi uslovi, među kojima je taj da ne odustaju od ostavki svih direktora u koncernu Elektroprivrede, tako i sedam rudnika iz kojih i oni dolaze.

Čitaj još:   HOROR U CRNOJ GORI: Pokušali blokadu puta Berane- Bijelo Polje, policija upotrijebila suzavac... (foto i video)

Predsjednik Sindikata Sinan Husić istakao je da neće pristati na to i da ostaju do ispunjenja njihovih zahtjeva. Naveo da su glavni zahtjevi rudara stavljanje van snage spornih pravilnika, smjena generalnog direktora Elektroprivrede BiH i direktora rudnika uglja u sastavu tog preduzeća, te utvrđivanje minimalne plate od 1.000 KM u rudarstvu u FBiH.

Proizvodnja je jutros obustavljena u svim rudnicima.

IZVOR iBalkan.net / agencije

KVALIFIKACIJE ZA SP 2023: Velika pobjeda Zmajeva u Bugarskoj… (foto, video)

SLAVLJE U BOTEVGRADU: Izabranici selektora Vedrana Bosnića u gostima su Read more

Dnevni horoskop za 30. novembar 2021. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

PROŠLA SKUPŠTINSKA PROCEDURA: Opozicija predala Inicijativu za smjenu Vlade, potpisalo je svih 40 poslanika… (foto, video)

Poslanici opozicije njih 40 predali su u skupštinsku proceduru inicijativu Read more

Čitaj još:   KONGRES 13. JUNA: Iz BS poručuju da je situacija složena, ciljno se sprovodi politički revanšizam... (foto)
PITANJE: Zašto Vučić ne hapsi svoje kriminalce i batinaše? (foto, video)

Više desetina građana uhapšeno je prilikom protesta širom Srbije, jedina Read more