IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kad je HATAR Vučića preči od hatara SOPSTVENOG NARODA…

Bi i taj protest danas. Prvo bih da kažem da sam presrećan da se uopšte održao protest uprkos svemu. Uprkos telefonskim pozivima policije pred proteste i objavama Rasimovih medija da će učesnike protesta snimati policija. I snimala nas je da znate! Bilo je više policajaca u civilu nego ljudi koji su došli na protest. Očigledno da su po njima porodični ljudi, bez krivičnih dosijea, danas bili najveća prijetnja bezbjednosti u Novom Pazaru. Što se njih tiče mi smo preči za snimanje od pravih krimosa.

Piše: Aladin Paučinac

Danas nisu uhapsili nikog ali vidjećemo u narednim danima kako će se situacija odvijati. Da li će zvati ljude na informativne razgovore i hinjski im podnositi prekršajne i krivične prijave. Što se samog protesta tiče on je važan iz više razloga. Prvi, što se i naš grad upisao na spisak gradova koji su protestvovali u Srbiji. Drugi, daleko važniji razlog je bio da se narodu skine mrena sa očiju i da vidi ko je uz njega a ko je uz režim. Ma koliko to nekome smetalo ovo je čista istina.

Ja odavno pričam da su naše političke elite odnarođene, da im ništa nije sveto i da su im lični interesi iznad svega. Preči im je hatar Aleksandra Vučića od hatara sopstvenog naroda. Prethodno, u najavi skupa ja sam rekao da će danas biti situacija ili ili. I bila je. Dakle, ili si za narod ili si za režim. I apsolutno stojim iza toga. Ma koliko to “našim” strankama ne bilo pravo. Danas niko od njih nije došao organizovano. Bilo je nekih koji su došli iz hatara prema porodicama Skarep, Mavrić i Bakan. Suljo je podržao proteste u maniru ispiranja usta. SDP je preko Bačevca potrčao da unaprijed se distancira i da tamo Vučić to pribelježi. Da ispune kvotu.

Na kraju se javio i SPP preko svog lika iz Beograda. Lik meni odgovara na pitanja koja mu ja nisam ni postavio?! Da li možete to da zamislite?! Nek odgovori onome ko mu je i postavio pitanja. Kaže poslali mu novinari poruku sa pitanjima prije džume. Ja razumijem i to. Možda je čovjek bio ufatan pa se zabandarao i poslije džume zaboravio da odgovori na poruku. Nije njemu lako.

Treba biti profesor, odbornik, estradna ličnost, generalni sekretar stranke i modna ikona te stranke. Lik me opominje da ja doprinosim većem jazu među našim narodom. Pa kud ćeš većeg jaza koji su oni napravili u saradnji sa SDA i SDP?! Kako ja mogu da produbljujem jaz ako prema vašim medijima uz mene se pokupilo svega desetak ljudi?! Nula sam ja za bošnjačko sveto trojstvo: SDA, SDP i SPP.

Vi ste uspjeli da pozavađate cijele mahale, bratstva i plemena. Mnoge rodbinske veze su prekinute zbog vas. Ti pošto si profesor u medresi trebao bi da znaš šta to znači. Isto si mi sugerisao nešto da ja treba da pročitam o istoriji manjinskih naroda i političkom organizovanju u savremenim demokratijama.

Tu si bio nedorečen ali kontam da si htio da kažeš da smo mi manjina i da kao takvi treba da smo u dobrim odnosima sa vlastodršcima iz tvog rodnog grada ma ko oni bili i ma kakvi bili. To kad se prevede na običan jezik znači da po tebi mi treba jer smo manjina da se živi ne čujemo pred većinom, tj. da se pravimo da smo mrtvi kao ono kad u crtanom filmu glavni junak naleti na gladnu mečku. Ne vjerujem da si glup, već mislim da se praviš lud. Istorija manjinske borbe za svoja prava je sasvim drugačija u savremenim demokratijama. Možda nisi toga svjestan, ali uveravam te da ne živimo u savremenoj demokratiji.

Čitaj još:   Kralj Mohamed VI i Papa Franjo traže zaštitu Jerusalima...

Manjine moraju da su daleko aktivnije od većine u odbrani svojih prava. A ne da ih vi, naše političke elite pasivizirate. Gdje bi bili Afroamerikanci da Roza Parks nije jednog jutra odbila da ustupi mjesto bijelcu u autobusu i da ode u zadnji deo autobusa koji je bio odvojen samo za crnce? Onda si me optužio da unižavam sandžački politički trijumvirat da bih sebe podigao.

Prvo, ima ona narodna da te niko ne može poniziti do ti sam sebe. Vi (SDA, SPP i SDP) sami sebe unižavate sa tom otvorenom i prikrivenom saradnjom sa režimom. Ne unižavam vas ja. Sve i da hoću ja to ne mogu. Vi saradnjom sa čovjekom koji je dok su trajale egzekucije u i oko Srebrenice za skupštinskom govornicom pominjao likvidaciju po principu 100 muslimana za 1 Srbina. Prvo, to je čisti fašizam. Zadnji koji su to radili u Srbiji su bili nacisti koji su streljali 100 Srba za 1 Nijemca. Drugo, šta misliš gdje je vaš partner za čiju naklonost se toliko borite planirao da nađe te tolike muslimane? Da nije možda planirao u Sandžaku?

Ja porodicama Bakan, Mavrić i Skarep pomažem na način na koji mogu. Spram moje snage i društvenog značaja. Što je nečija snaga i značaj veća to im je veća i odgovornost. Sjeti se profesore iz medrese hićaje o bogatašu koji je gradio džamiju i o siromašnoj ženi koja je donijela kamen na gradilište i dala ga zidarima. I gdje su vam rezultati te vaše borbe? Jer na kraju krajeva rezultati su ono što se broji. Vaš partner je razorio u Srbiji podjelu vlasti na tri grane: sudsku, zakonodavnu i izvršnu. On sve može u ovoj državi. Pa kad se toliko upinjete što vam ne završi i za Bakana, i za Mavrića i za Skarepa? Da vam kažem šta vam je završeno po tom pitanju.

Završeno vam je da Fahrudinu Mavriću prolazi mladost u zatvoru i pitanje je da li će ikad izaći iz njega i u kakvom će stanju biti. U isto vrijeme ubici Fahrudina Skarepa se smanjuje trajanje zatvorske kazne. Kako koje ročište, on dobije smanjenje. Sad je kazna spala na 4 godine zatvora. Pitanje je da li će da ostane i na tome dok se sve završi.

Kad presuda postane pravosnažna mogu samo da zamislim kako će to da izgleda. Dok je ovaj mladić pod zemljom, ovaj što ga je ubio će da se primjerno vlada u zatvoru, da ima slobodne vikende i nakon dvije trećine odležane kazne ima da podnese zahtjev da izađe na slobodu koji će mu naravno biti odobren. Kao da se ne radi o ubistvu već o privrednom kriminalu. Tako to ide u ovoj zemlji. Ona je majka za kriminalce, a maćeha za poštene ljude.

Čitaj još:   BEOGRAD- "POSTAVILI SMO BOMBE": Na listi i kuće Brnabićke, Vučića, Vulina... (foto)

A što se tiče slučaja Bakan ako ne znate onda da vas obavjestim da je on i dalje na početku. Nakon toliko vremena od smrti Ernada Bakana slučaj je na početku. Mogu samo da zamislim još koliko će vremena trebati da se dođe do pravosnažne presude i kakva će ona biti.

Dalje, pitaš ko sam ja da nekog prozivam da je režimski. Ja sam građanin koji ima pravo da javno iznosi svoje mišljenje. Moje mišljenje je da ste se opasno slizali sa režimom Aleksandra Vučića. Brojni su dokazi za to. A vi ako vam to smeta javno istupite i odreknite se svih veza sa tim čovjekom i njegovim režimom.

E, sad što se tiče moje eventualne kandidature na koju me pozivaš.

Želim da ti se zahvalim na tome jer možda nisi toga svjestan ovim potezom si pridao značaj i meni i ISG-u. Jer do sada se nama bavio onaj vaš nesrećni Admir Muratović za koga svi znamo u ovoj čaršiji koje mu je zaduženje kod vas. Ipak si ti nešto više od njega i tvoje obraćanje direktno meni mi je podiglo rejting. Kao teniseru kad se popenje na ATP listi. Dobro za mene, a loše po tebe jer si time pokazao totalno političko neiskustvo i amaterizam nespojivo sa funkcijom generalnog sekretara partije.

Ima američka poslovica: “Pazi šta poželiš, možda ti se i ostvari.” Ne bi trebalo tako da me prozivaš ako ni zbog čega drugog a ono zbog iskustva koje ste imali iz prve ruke u vašoj stranci. Tako su i vašeg prethodnog predsjednika stranke protivnici pozivali da ostavi ahmediju i da se kandiduje. I šta je bilo?

Čovjek im je uslišio želju i izašao im je na izbornu crtu. Poslije im je bilo joj đe ga čarkasmo. Da te umirim, nemam takvih planova trenutno. Ali ti mogu reći da ludu sreću imaš što u Srbiji nije većinski izborni sistem. Da jeste, svakad bih ti izašao na izborni megdan. I dao bih ti da biraš izbornu jedinicu. Tvoj ili moj rodni grad. Bilo bi mi svejedno jer u obje mogu lako da dobijem više glasova od tebe. Vjeruj mi.

Izvor: Sandzacke.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more