BiH

SIPA PRETRESA VIŠE LOKACIJA U RS- u: Zbog aplikacije Sky “padaju” saradnici Ljubana Ećima, osumnjičen je i vozač SNSD- ove zastupnice? (foto, video)

Na području RS- a, SIPA pretresaju i objekte u vlasništvu Mladena Grbića….

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 08.12.2021… 08..52… SIPA PRETRESA VIŠE LOKACIJA U RS- u: Zbog aplikacije Sky “padaju” saradnici Ljubana Ećima, osumnjičen je i vozač SNSD- ove zastupnice? (foto, video)

SIPA i MUP RS pretresaju više od 25 lokacija u Banja Luci i Gradišci: Zbog aplikacija Sky padaju saradnici Ljubana Ećima, među osumnjičenim dilerima i donedavni vozač SNSD-ove zastupnice Sanje Vulić…

Pripadnici SIPA-e i MUP-a Republike Srpske rano u srijedu započeli su veliku akciju na području oko Banje Luke, Gradiške i Doboja, saznaje Istraga. Akcija se provodi po naredbama Tužilaštva i Suda BiH. Meta su kriminalci sa tog područja koji su trgovali narkoticima. Ovo je, prema informacijama Istrage, nastavak predmeta “Transporter”. Informacije o osumnjičenima prikupljene su na osnovu dešifriranja poruka iz aplikacije Sky.

Provoosumnjičeni u ovom slučaju je Dušan Lovrenović iz Gradiške. U pitanju je sin Milivoja Lovrenovića zvanog Čaruga koji je već odavno u bjekstvu, a koji je blizak saradnik odbjeglog ratnog zločinca Ljubana Ećima. Dušan Lovrenović je vlasnik ugostiteljskih objekata na području Gradiške, a i ranije je dovođen u vezu sa trgovinom drogom, piše portal “Istraga.ba”.

Među 25 osumnjičenih je, prema informacijama “Istrage”, i Veljko Ugrenović iz Gradiške. On je i u septembru ove godine bio na meti policije zbog sumnje da se bavi prodajom droge. Osim toga, bio je svjedok u slučaju ubistva banjalučkog kriminalca Slaviše Ćuluma.

Policija je, prema informacijama Istrage, upala i u objekte koje koristi i Dario Jekić. On je ranije osuđivan zbog ubistva Vanje Panića. Osim toga, banjalučki novinar Slobodan Vasković je tvrdio da je Dario Jekić bio službeni vozač SNSD-ove zastupnice u Parlamentarnoj skupštini BiH Sanje Vulić.

Prema informacijama Istrage, među osumnjičenima je i Filip Munjeran iz Gradiške. On je ranije dovođen u vezu sa nasilničkim ponašanjem.

Na području Gradiške MUP RS-a i SIPA pretresaju i objekte u vlasništvu Mladena Grbića. “Istraga.ba” je u septembru prošle godine pisala da je Grbić imao direktne veze sa Ljubanom Ećimom. Naime, u optužnici iz 2008. godine podignute protiv Ljubana Ećima i drugih, navedeno je da ta grupa skrivala kokain u stanu u Ulici Franca Rozmana na broju 18 u Beogradu.

Stan je koji je kupio Mladen Grbić iz Gradiške, a ključeve od tog stana imao je Predrag Njegovan koji je živio u kući koju je koristio – Ljuban Ećim. Beogradski tužioci su napisali da je Milivoje Lovrenović Predraga Njegovana predstavljao kao svog rođaka. Inače, Njegovan je rođen u Novoj Gradišci u Hrvatskoj, gdje je rođen i Milivoje Lovrenović koji je u međuvremenu preselio na desnu obalu Save, u Gradišku, na teritoriji BiH.

Meta policijskih inspektora je i Savo Dragišić kojem se ranije, na Sudu BiH, sudilo zbog krijumčarenja droge iz Slovenije u Švedsku.

izvor istraga.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Formirana nova vlast u Ulcinju: Forci predsjednik opštine, DPS- u predsjednik Skupštine, u opoziciji ostaje URA i… (foto, video)

U Ulcinju je danas zaključen sporazum o formiranju nove koalicije, koja će imati mandat do…

5 sati ago

Dnevni horoskop za 15. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan zahvalan,…

6 sati ago

MILAN Pipun Knežević, u Skupštini obratio se poslaniku DPS- a, NERMINU Abdiću: “Supruga je mislila da sam izazvao incident”; NERMIN Abdić: Dugujete mi ručak… (foto, video)

Danas je tokom skupštinskog zasijedanja u sali bilo i smijeha... PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti,…

6 sati ago

Nevjerovatna statistika Sandžaklije IFETA- Ika ĐAKOVCA: Rame uz rame sa NATHOM i KANGOM… (foto, video)

U modernom fudbalu pogoci su rezervisani za napadače, od onih klasičinih centarfora, lažnih devetki do…

8 sati ago

U petoj najbogatijoj zemalji svijeta nakon 84 godine osnovana Komunistička partija… (foto)

“Krajnje je vrijeme za povratak revolucionarnog komunizma”, rekao je politički sekretar Dersu Heri, navodi se u…

11 sati ago

VELIKA TUGA: Na ahiret preselila NEDRETA majka pjevača MIRZE Selimovića, sutra dženaza- ”Odmori se najdraža moja”… (foto)

Neutješni Mirza Selimović tuguje za majkom Nedretom koja je jučer preminula u 57. godini života.…

14 sati ago

This website uses cookies.