IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DA JE LIONEL MESSI ODBIO CRNI PLAŠT- KAKAV BI SKANDAL IZBIO: Niko ne bi smio to da dozvoli sebi… (foto, video)

Lionel Messi podigao je trofej prvaka svijeta u katarskoj odori napravljenoj sa zlatnim vezivom…

DOHA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak, 23- XII- 00: 34… DA JE LIONEL MESSI ODBIO CRNI PLAŠT- KAKAV BI SKANDAL IZBIO: Niko ne bi smio to da dozvoli sebi… (foto, video)

Odmah na terenu Lusaila, prilikom ceremonije, svijet je ostao u čudu zbog čega je to uradio tako odjeven, a ne da se najbolje moguće istakne argentinski dres sa brojem 10.

Nije mali broj onih koji su bili razočarani gestom Messija, drugi su pričali da je primoran bio na to jer su vlasnici Pari Sen Žermena iz iste zemlje… Ipak, čini se da je najbolji fudbaler svih vremena izbjegao najteži scenario– sukob.

Bar tako kaže rumunski trener Ciprijan Panait, koji je dugo radio u zemljama Persijskog zaliva i jako dobro poznaje mentalitet i tamošnju kulturu. Otkrio je da bi izbio težak skandal da je Messi odbio plašt.

  • Vidim da su neke moje kolege davale izjave o ovome i to u potpunom neznanju. Da Msesi nije stavio plašt bila bi najveća uvreda katarskom šeiku i nastao bi diplomatski sukob. To bi trebalo da znaju oni koji sad govore to što govore– rekao je Panait za rumunjski Digisport.
Čitaj još:   RAŠKO Konjević: Nije nam potrebna proruska marionetska vlast, pitajte DRITANA Abazovića zašto nije posjetio Prištinu...

Kako neko ko je proveo šest godina u Saudijskoj Arabiji zna koliko taj plašt nosi težinu kod Kataraca.

  • Taj plašt nosi samo vladajuća klasa, samo vrlo bogati ljudi i kada ga primite, to znači da ste dio njihove porodice, to znači da ste dobrodošli u taj krug. To je najveći mogući čin poštovanja koji vam se ukazuje. Kad vam katarski emir ponudi ovaj poklon, mislim da niko sebi ne smije da dozvoli da ga odbije. Messi je u Pari Sen Žermenu, zar ne? Valjda znate da je njegov gazda kraljevska porodica, a ne Naser Al Kalifi– zaključio je Rumun.

BONUS VIDEO: Why Was Lionel Messi Wearing A Black Cloak When Lifting The World Cup Trophy?

izvor iBalkan.net/ Hayat.ba/ agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more