IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MITROPOLIT CRNOGORSKI Mihailo poručio Vučiću i Dodiku: “RS će nestati, BiH će biti cjelovita, od Srbije će ostati samo beogradski pašaluk”… (foto, video)

“Bolje je Srbiji da misli o Vojvodini, da vide kako će riješiti to pitanje…”

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 11.12. 2021… 19..12…  MITROPOLIT CRNOGORSKI Mihailo poručio Vučiću i Dodiku: “RS će nestati, BiH će biti cjelovita, od Srbije će ostati samo beogradski pašaluk”… (foto, video)

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo (Miraš Dedeić) ocenio je da je Republika Srpska vještačka tvorevina i da bi Bosna i Hercegovina trebalo da bude cjelovita, “kao što je nekada bila”.

“Nema države u državi. Jer s takvom republikom i takvom politikom u BiH narodi će uvijek biti na gubitku. Niko ni s kim, pa će zarasti i staze kojima prolaze. Uvijek će biti mržnja. Nadam se da će doći do ujedinjenja”, istakao je Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Srbima u Srbiji poručujem, dodaje, da se ne bave Bosnom, nego onim što je dobro za narod i Evropu.

Čitaj još:   SANDŽAK DANAS LOVI I HVATA GROZNICA: Trese se Novi Pazar... (foto, video)

“Bolje je Srbiji da misli o Vojvodini, da vide kako će rešiti to pitanje. Jer, kako ja to vidim i kako se ljudi ponašaju u Novom Sadu, to je neka zasebna republika u sklopu Srbije, a da li će to tako ostati, neka povedu i o tome računa”, rekao je Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo…

Kako je zaključio, ako se to desi, Srbija će se svesti na prostor Beogradskog pašaluka!

izvor GLAS REGIJE

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more