IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HOROR SNIMAK: Stijena se obrušila na turiste, veliki broj smrtno stradalih… (foto, video)

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama se vidi kako turisti viču „idi odatle“, neporesredno prije nego što je stijena pala…

FURNAS KAPITOLIJ: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 09.01.2022… 12: 59 …HOROR SNIMAK:Stijena se obrušila na turiste, veliki broj smrtno stradalih … (foto, video)

Sedmero ljudi nastradalo u Brazilu kada se stijena odronila i pala na čamce. Tri osobe se vode kao nestale, ali su spasilački napori zaustavljeni kasno u subotu zbog nedostatka prirodnog osvjetljenja na jerezu Furnas u Kapitoliju.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama se vidi kako turisti na čamcima u jezeru Furnas viču „idi odatle“, neporesredno prije nego što je stijena pala.

Potraga će se nastaviti danas, rekao je Pedro Ajhara, portparol vatrogasne službe. On je kazao da su 23 od 32 osobe prošle sa lakšim povredama i da su otpuštene iz bolnice, dok je još dvoje zbrinuto u Santa Kasi sa otvorenim prelomima.

Čitaj još:   STIŽE BOMBA: Zlatan Abrakadabra,"Bosanac koji se vraća u Evropu..." (foto)

Spasilački napori će se nastaviti do ponedjeljka, rekao je Ajhara, dodajući da situacija kada su žrtve zarobljene ispod stijene može potencijalno da produži spasilačku operaciju.

Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro rekao je da je mornarica rasporedila tim za pomoć i da ulaže napore u potragu i spasavanje. Država Minas Žerais je oblast bez izlaska na more na jugoistoku Brazila, a nedavno je doživjela obilne padavine, prenosi CNN.

Obilne kiše su dovele do olabavljivanja stijene na jezeru Furnas, kaže Romeu Zema, guverner države Minas Žarais.

“Solidaran sam sa porodicama u ovom teškom trenutku”, napisao je Zema na Twitteru.

“Nastavićemo da djelujemo kaok bismo pružili neophodnu zaštitu i podršku”, istakao je on.

izvor agencije

Zauvijek se riješiti nesanice: Metoda vojnih pilota pomaže da zaspite za DVA minuta… (foto, video)

Metod uspjeva u 96 odsto slučajeva... ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, Read more

Dnevni horoskop za 26. januar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more