Vijesti

Mediji iz SAD: Vašington planira sankcije za još 52 osobe iz RS, ali i Federacije BiH… (foto)

Sankcije uvedene Dodiku i ATV- u usmjerene su na imovinu i finansijske tokove, dok je bračnom paru Tegeltija i Kukić zabranjen ulazak u SAD…

VAŠINGTON: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 11.01.2022…00: 52…  Mediji iz SAD: Vašington planira sankcije za još 52 osobe iz RS, ali i Federacije BiH… (foto)

SAD bi u narednom periodu mogle da uvedu sankcije osobama sa nižih nivoa vlasti ili direktnim izvršiocima koruptivnih djela, posebno ljudima ili kompanijama koje su „na terenu“ provodile djela koja se stavljaju na teret srpskom članu predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, prenio je danas sarajevski portal Kliks (Klix.ba)

Prema tom izvoru, brojku od 52 imena kompletiraće političari i tajkuni, ne samo iz Republike Srpske, već i Sarajeva i BiH.

Vlasti SAD su 5. januara proširile sankcije za člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, banjalučku Alternativnu televiziju, bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog saveta (VSTS) Milana Tegeltiju i njegovu suprugu, kao i predsjednika Pokreta demokratske akcije (PDA) i direktora rudnika Banovići Mirsada Kukića.

Sankcije uvedene Dodiku i ATV- u usmjerene na imovinu i finansijske tokove, dok je bračnom paru Tegeltija i Kukić zabranjen ulazak u SAD.

Dodika je ranije sankcionisalo i Ministarstvo vanjskih poslova SAD- a, zbog čega nije mogao dobiti vizu za tu zemlju.

Prema novim sankcijama, osim za ugrožavanje Dejtona i urušavanja državnih institucija, Dodik se tereti da je uspostavio „patronažnu mrežu“ u BiH i regionu, od koje imaju koristi on i njegovi saradnici.

Kao jedan od primera njegovih koruptivnih radnji je to što je davao vladine ugovore i monopole u Republici Srpskoj direktno bliskim poslovnim saradnicima.

Dodik se svojim koruptivnim prihodima bavio podmićivanjem i dodatnim koruptivnim aktivnostima kako bi ostvario svoje lične interese na štetu gradjana u Republici Srpskoj, navedeno je u obrazloženju samih ili istih tih sankcija.

izvor Danas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

VIC DANA: MILE uposlen u vladi RS- a, vraća se kući sa zakašnjenjem, na vratima čeka ga žena STANA i pita, gdje su ti čovječe… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana!!! PALE: Regija, Zanimljivosti, ponedeljak, 29, 04. 2024…17: 42……

7 sati ago

Aleksandra Bosnić- ĐURIĆ: Da li je „Srpski svet“ samo kulturni koncept? (foto)

GRAĐANSKO DRUŠTVO I NJEGOVI (NE)PRIJATELJI: Od 2020. do 2024. godine postalo je jasno da od…

8 sati ago

PPO “Lovćenske straže 1990”: Podrška rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ se obavezao da će se maksimalno založiti da se…

8 sati ago

Bivši gospodar SAO Budva, godinama prolazi ispod radara… (foto, video)

Kako su godinama unazad funkcionisali nadležni organi i inspekcije najbolje govori primjer bivšeg predsjednika Opštine…

9 sati ago

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

9 sati ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

10 sati ago

This website uses cookies.