IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVO UPOZORENJE IZ SARAJEVA: Zelene beretke poslale poruku novim članovima… (foto)

HABER ILI Vijest kako prvi put od agresije na Bosnu i Hercegovinu Udruženje “Zelene beretke Bosnae” počinje s prijemom novih članova odjeknula je u javnosti KAO GROM IZ VEDROG NEBA…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Vijesti, četvrtak, 13.01 .2022…07: 52… NOVO UPOZORENJE IZ SARAJEVA: Zelene beretke poslale poruku novim članovima… (foto)

BH MEDIJI su prvi izvjestili i da o tom pozivu, (opširnije možete pročitati  OVDJE), a sada se na službenim stranicama Udruženja pojavila nova obavijest.

Na službenoj stranici Udruženja „Zelenih beretki“ poslana je poruka ali i upozorenje članovima da bi Facebook mogao ukinuti  stranicu grupe, pa stoga mole članove za drugačiji vid komunikacije. Iz Udruženja tvrde da odgovaraju velikom broju novih članova, te kako ne stižu odmah svima odgovoriti.

Podsjetimo, Milorad Dodik nedavno je prokomentarao odluku “Zelenih beretki” o prijemu novih članova, Dodik je rekao:

“Za razliku od FBiH u kojoj radikalni elementi pozivaju na revitalizaciju paravojnih jedinica iz prošlog rata, poput ‘Zelenih beretki’, RS je svoj dan i svoje djelovanje proslavila u slavu mira i postojanja RS- a, što nije suprotno ni Ustavu ni Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Čitaj još:   DRAGAN BURSAĆ DIREKTNO: „Koliko moraš biti jadan i bijedan da Vulinu posvetiš mural?" (foto)

“Pokušaji da se ubije historijska činjenica da je Republika Srpska nastala u miru, prije građanskog rata u BiH, osuđeni su na neuspjeh, jer takvo falsifikovanje istorije ne može proći. Pokazali su to i građani Republike Srpske koji su na dostojanstven način, pjesmom, ne vrijeđajući bilo koga, proslavili dan RS-a”, istakao je Dodik.

No Dodik je „zaboravio“ da u Bosni i Hercegovini nije bio građanski rat nego agresija, te da “Zelene beretke” nisu bile paravojna formacija već potpuno legalno udruženje, za razliku od paravojnih formacija iz Srbije koje su činile zločine nad bošnjačkim i hrvatskim stanovništvom tokom rata, i u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj.

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more