IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DODIK o sastanku sa Vučićem: ISLAMSKI ekstremisti, MUSLIMANI hoće da dodatno sataru RS… (video)

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon današnjeg sastanka u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kazao je da ga je informisao o tome kako imaju “problemi kada je riječ o ostvarivanju dejtonskih prava u Bosni i Hercegovini i da zvaničnici Republike Srpske ništa drugo i ne traže”.

Kazao je i da traže “ustavnu poziciju koju imaju, a ona se uporno ruši odlukama kao što su o šumama i poljoprivrednom zemljištu”.

– O svemu tome najbolje svjedoči dan RS-a kada smo na sasvim legalan i legitiman način, tu su bile jedinice policije koje svaki dan rade svoje obaveze, pokušali da naprave veliko čudo po svijetu, da predstave kao ugrožavanje mira. Sa druge strane nemate reakcije međunarodnog faktora na izlijeve mrženje, mobilizaciju Zelenih beretki, u Bužimu, privrženosti ekstremnoj islamskoj politici, islamskim vrijednostima…

Razgovaralo se i o stanju projekata koje realizujemo, da situacija nije jednostavna i da traži dodatni angažman svih. Vučić je ocijenio da bi možda bilo dobro i zamolio nas na koji način da se uključimo u procese da ne bi ostalo prazno mjesto za stolom što je racionalan zahtjev. Kada se vratim u Banju Luku, upoznat ću sve ljude sa detaljima našeg razgovora.

Čitaj još:   UHAPŠENA DADILJA: Šamarala dječaka u igraonici , kamere sve snimile... (video koji uznemirava)

Kod nas nema nikakvih pokreta koji bi ukazivali na nasilje. Ali to nije dovoljno, muslimani misle da je baš sad trenutak da nastave dalje da bi dodatno satrali RS. Umjesto da su pokazali spremnost na saradnju sa nama, da poštuju Ustav, oni su pokazali spremnost da to ne poštuju – kazao je Dodik.

Sastanak u vili Mir na Dedinju je trajao je više od dva sata i bio je zatvoren za javnost.

izvor: faktor.ba

KAD PALIKUĆE GLUME VATROGASCE: Taktičko povlačenje VUČIĆA i DODIKA

“Ne verujte Danajcima ni kad darove donose!“ Ove reči Laookona, Read more

RADONČIĆ: MILORADE, ŠTO SI NERVOZAN AKO NISI KRIV…

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić reagirao je Read more

VOJIN Mijatović: TEŠKO DA ĆE DODIK PJEVATI ”NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA”

Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH, najavljuju sankcije sa svih strana. Read more