IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Puste ulice zbog pogoršanja epidemiološke situacije, i niskih temperatura… (foto)

Večeras je glavni grad Bosne i Hercegovine utonuo u još jednu dugu noći pod maglom i smogom, a na ulici je tek po neki šetač, nakon nekoliko dana znatno manjeg zagađenja…

SARAJEVO: BiH, zanimljivosti, Vijesti, subota, 15.01.2022…00: 42… SARAJEVO: Puste ulice zbog pogoršanja epidemiološke situacije, i niskih temperatura… (foto)

Sarajevo je danas ponovo zabilježeno povećano zagađenje zraka…

subota, 15.01.2022. godine
Uz povoljnije biometeorološke prilike, tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nakon prohladnog jutra, kada je neophodno posvetiti pažnju odijevanju, temperature će porasti i biće dosta ugodnije.

U Bosni će povremeno izraženija naoblaka, u prijepodnevnim satima, uglavnom djelovati na raspoloženje većine populacije, u Hercegovini sunčanije i uz ljepšu opštu sliku većim dijelom dana.  

Posljednjih nekoliko dana Sarajevo je okovano snijegom i ledom, a temperatura dostiže i deset stepeni ispod nule. Nekoliko centimetara sniježnog pokrivača, poneki automobila i šetača na ulicama zbog iznimno niske temperature koja je iznosila učinili su da gradske ulice, trgovi, parkovi izgledaju sablasno.

Međutim, iako je izrazio hladno to nije prestavljalo prepreku za pojedince koji su odlučili večer provesti u ugostiteljskim objektima, pa čak i na otvorenom.

Čitaj još:   SARAJEVO: "Deset u pola" Benjamine Karić, okupila ćevabdžije s ciljem... (foto, video)

Znatno manji broj posjetilaca vidljiv je u ugostiteljskim objektima u centru grada, a razlog je, između ostalog, pogoršanje epidemiološke slike u Kantonu Sarajeva, ali i nove mjere u Federaciji BiH, prema kojima je u zatvorenom dozvoljeno 30 osoba, a ukoliko objekat radi po VPT (vakcinisan, prebolio, testiran) pravilu, može biti do 60 osoba. Pojedini ugostiteljski objekti zbog toga su posegli za primjenom VPT pravila što je utjecalo i na smanjene broja gostiju.

Naime, Krizni štab Kantona Sarajevo je zbog porasta broja novozaraženih nedavno je izdao preporuku da se primjenjuju VTP pravila (vakcinisan / testiran/prebolio), uz prilaganje važećih potvrda, u svim tržnim centrima, skijalištima, kinima, ugostiteljskim objektima, kao i svim drugim zatvorenim prostorima kao mjestima masovnog okupljanja, te hotelima, hostelima i svim ostalim smještajnim kapacitetima u Kantonu Sarajevo.

Grad pod snijegom osvijetljen uličnim lampama i uljepšan prazničnim dekoracijama noću budi romantiku u kojoj najviše uživaju parovi. Dok zaljubljeni griju ruke, ljubiteljima društvenih mreža ne promiče zabilježiti fotografije gradskih atrakcija pod snijegom.

Čitaj još:   Dženaza Hatidži Mehmedović u srijedu u Srebrenici...

izvor iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more