IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DETALJI LIKVIDACIJE: Jasmin Šahović (42) sa Cetinja, likvidiran eksplozivom postavljenim ispod automobila…(foto, video)

NASTAVAK OBRAČUNA KRIMINALNIH KLANOVA: U podgoričkom naselju Tološi u eksploziji stradao Cetinjanin…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Vijesti, utorak, 18.01.2022… 09: 42…DETALJI LIKVIDACIJE: Jasmin Šahović (42) sa Cetinja, likvidiran eksplozivom postavljenim ispod automobila…(foto)

Jasmin Šahović (42) sa Cetinja stradao je juče ujutro u stravičnoj eksploziji u Tološima, u blizini kuće gdje je kao podstanar živio sa porodicom. Preliminarni nalazi ukazuju da je Šahović ubijen eksplozivom koji je aktiviran daljinskim upravljačem dok je vozilo bilo u pokretu. 

Sve ukazuje da je Šahović praćen i da je u surovoj egzekuciji učestvovalo više osoba.

Do zaključenja broja Pobjede, za ovaj zločin niko nije uhapšen, a kako nam je nezvanično saopšteno, inspektori nijesu utvrdili ko stoji iza likvidacije.

Šahović je bio u vozilu ,,reno kilo“, cetinjskih registarskih oznaka i kretao se ulicom Partizanski put prema centru grada.

DETALJI LIKVIDACIJE

Do eksplozije je došlo u bilizini groblja u Tološima oko 10 časova. Šahović je bio sam u vozilu, a u trenutku eksplozije, prema do sada prikupljenim podacma iz istrage, nije bilo automobila koji su bili u njegovoj blizini. Od siline eksplozije, tijelo je izletjelo kroz šoferšajbnu i palo nekoliko metara dalje. Automobil je u potpunosti uništen, a sa njim i mnogi tragovi.

Kako nam je nezvanično saopšteno, u zločinu je značajnu ulogu odigrao logističar koji je ubicama javio da je Šahović izašao iz kuće. Upravo zbog te činjenice, istražitelji su juče pokušavali da dođu do video-zapisa sa nadzornih kamera kako bi utvrdili kretanje Šahovića i došli do nekog traga koji bi bio ključan za istragu.

Prema riječima očevidaca, od jačine eksplozije djelovi automobila završili su u obližnjim dvorištima kuća.

– U jednom trenutku došla mu je i familija. Koliko sam čuo, valjda je sestra pokušavala da dođe do tijela. Plakala je i vrištala. Bilo je jezivo. Tražila je da je puste da ga vidi – ispričao je Pobjedin sagovornik.

Čitaj još:   GORI AUTOBUSKA STANICA U SARAJEVU: Ima povrijeđenih... (video- foto)

Šahović je, kako nam je nezvanično saopšteno, nedavno izašao iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

DOSJE 

Povodom stradanja Šahovića, oglasili su se iz Uprave policije, ne precizirajući da se radi o ubistvu.

Saopštili su da u saradnji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici preduzimaju aktivnosti iz svoje nadležnosti na utvrđivanju okolnosti ovog događaja.

Šahović je poznat istražiteljima, a kako tvrde iz bezbjednosnih službi, blizak je škaljarskom kriminalnom klanu.

Prije pet godina Šahovića je policija teretila da je počinio krivično djelo prevara u produženom trajanju. On je tada bio u bjekstvu, dok su uhapšeni Veselin Lipovina i Miodrag Nikolić.

U januaru 2018. godine Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Šahovića, Nikolića, Bojana Miladinovića i Lipovine, zbog stvaranja kriminalne organizacije i više prevara u produženom trajanju.

Četvoročlanu grupu terete da je osnovala cetinjsko preduzeće Bilmor komerc preko kog je dovela i održavala u zabludi više pravnih lica, i time im pričinila štetu od najmanje 66.000 eura. Prema stavu tužilaštva, šef kriminalne organizacije je Šahović.

U optužnici se našlo i ime Lazara Rađenovića, ali ne u svojstvu okrivljenog, već prevarenog.

Ova grupa ponudila je Rađenoviću da mu pomogne u skraćenju zatvorske kazne. Međutim, kako to navodno nijesu uspjeli, jer se ,,umiješala neka osoba”, od Rađenovića su tražili još novca da otkriju ko je spriječio njegovo skraćenje kazne.

Kako se navodi u optužnici, prevarama su od njega uzeli skoro 20.000 eura.

Optuženima se stavlja na teret da su 2017. formalno osnovali preduzeće Bilmor komerc, bez ikakve imovine i novčanih sredstava i od januara do jula prošle godine poručivali robu od firmi – Okov, Kuća hemije, Cabrio, Neregelija, INA Crna Gora, Greenell, Čelebić auto i K-sport, koju nijesu plaćali.

Čitaj još:   NOVI PAZAR Gradonačelnik Biševac, primio zlatne Saidu Bukvić i Ajlu Lukač sa EP u kik- boksu

Robu koju su uzimali od tih firmi prodavali su na crnom tržištu. Najviše štete nanijeli su firmama Okov i INA Crna Gora.

Šahović je bio u zatvoru od 1. decembra 2015. godine do 5. maja 2016. godine. U međuvremenu, tačnije 4. aprila 2016. godine u podgoričkom naselju Siti kvart napadnut je advokat Lazar Aković, a na policijskom prepoznavanju on je kao napadača označio upravo Šahovića. Iako je u to vrijeme ovaj Cetinjanin bio u zatvoru, Aković je sa sigurnošću ustvrdio da ga je on udario metalnom šipkom, s namjerom da ga ubije.

izvor Pobjeda. me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more