IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL: Vučić OPOZVAO AMBASADORA koji je UMRO 2017. godine

Aktuelna vlast poznata je po tome da nerijetko povlači poteze koji su u najmanju ruku bizarni. S obzirom na to da vlast zapravo predstavlja jedan čovjek- Aleksandar Vučić, njegova bizarnost zasjenjuje sve druge državne fukcionere. Tako je Vučić opozvao sa dužnosti pokojnog ambasadora Srbije Olivera Potežicu, čovjeka koji je preminuo nakon saobraćajne nesreće u maju 2017. godine.

Oliver Potežica je bio ambasador Srbije u Libiji sa sedištem u Tripoliju, dok nije stradao u saobraćajnoj nesreći u Tunisu. Kao ambasador Srbije “pokrivao” je i Čad, a u skladu sa smjenama i novim postavljanjima u ambasadama širom svijeta, na red je došla i ova. 

– Opoziva se Oliver Potežica sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije u Republici Čad – piše u ukazu, koji je objavljen 17. janara 2022. u Službenom glasniku.

Ostaje nejasno zbog čega predsjednik Srbije tek sada, nakon skoro pet godina postavlja novog ambasadora u ovoj afričkoj zemlji, te vrši opoziv preminulog čovjeka. U vezi sa tim obratili smo se Ministarstvu spoljnih poslova, koje vodi Nikola Selaković, ali odgovor na naša pitanja nismo dobili.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: SDP će predložiti da se FEMICID tretira kao KRIVIČNO DJELO…

Diplomatski protokol je protokol, ok. Ali zar nije bilo moguće naći adekvatniji, možda humaniji, izraz od opoziva preminulog čovjeka? I posle toliko vremena, zvanično imamo diplomatske predstavnike u Kongu.

Miroljub Jevtić, profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu, imenovan je za ambasadora u Republici Kongo i Centralnoafričkoj Republici.

Podsjetimo, ambasador Oliver Potežica preminuo je 10. maja 2017. godine posle teške saobraćajne nesreće koju je nekoliko dana ranije imao u Tunisu.

Potežica je kao ambasador u Libiji 2015. godine doživeo napad na kolonu vozila u kojoj se nalazio, ali je pobjegao kidnaperima, dok su članovi osoblja Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti i na kraju ubijeni.

izvor: direktno.rs

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more