Crna Gora

PODGORICA: Poslanici PRVO o SKRAĆENJU mandata Skupštini, pa o NEPOVJERENJU Vladi

Na današnjem dnevnom redu plenarnog zasijedanja od 10 sati naći će se Predlog Odluke o skraćenju mandata Skupštine Crne Gore, koji je podnijela Vlada premijera Zdravka Krivokapića.

Taj Predlog će pola sata ranije razmatrati Odbor za politički sistem i pravosuđe, a prethodno je, juče, o njemu raspravljao Zakonodavni odbor. Utvrđeno je da je predlog usklađen sa Ustavom, ali će se danas o njemu raspravljati samo u slučaju da bude izglasan dnevni red.

Samo sat kasnije zakazana je sjednica Trećeg vanrednog zasijedanja Skupštine a prva tačka dnevnog reda je Predlog da se glasa o nepovjerenju Vladi Crne Gore.

Inicijativu su, podsjetimo, podnijeli poslanici “Crno na bijelo” te dio opozicije.

U obrazloženju su naveli da su ranije izglasane Interpelacije ministru vanjskih poslova Đorđu Raduloviću, ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandru Stijoviću te ministarki prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesni Bratić a da je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić odbio da postupi po njima, čime je, kako su kazali, pokazao da ne poštuje Ustav i zakone Crne Gore.

Kao drugi razlog su istakli to što je u junu prošle godine smijenjen ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić, a Krivokapić do danas nije predložio Parlamentu novog ministra.

Predsjednik Vlade je, kako kažu, svojim djelovanjem više puta u prethodnom periodu ugrozio i otežao saradnju između zakonodavne i izvršne vlasti što je direktno proizvelo institucionalnu i političku krizu u zemlji, te i usporavanje evropskih integracija.

Podsjetimo i da dnevni red jučerašnje Skupštine na kojoj je trebalo da se raspravlja o razrješenju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i izboru ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića na tu funkciju, nije usvojen.

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Milutin L. CEROVIĆ: Šta sve Srbija traži od Crne Gore, da bi se poboljšali odnosi? (foto)

Srpski autokrata Vučić nastavlja da pljuje snishodljivog Milojka Spajića i Vladu Crne Gore, iako oni…

6 sati ago

SULJO Mustafić: Ponosni smo na doprinos bošnjačkog naroda u reafirmaciji državnosti Crne Gore… (foto)

Predsjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić čestitao je 21.maj- Dan nezavisnosti,svim građanima Crne Gore, u zemlji…

6 sati ago

PES: Zvanični Beograd izgleda priželjkuje povratak DPS- na vlast… (foto)

Kontinuirani i nekorektni komentari zvaničnika Srbije na račun crnogorskih amandmana u kritikama su skoro usaglašeni…

6 sati ago

Milorad POPOVIĆ: Spava li to Crna Gora? (foto)

Nakon produžetka pritvora polumrtvom šezdeset sedmogodišnjem Milivoju Katniću poslije mjesec dana štrajka glađu, s obrazloženjem…

6 sati ago

ALEKSANDAR Vučić o amandmanima Crne Gore na rezoluciju o Srebrenici: Pomoliću se bogu pred put u Njujork, žele da nam zapuše usta, to je igra… (foto, video)

Aleksandar Vučić, gostovao je na TV Pink u Jutarnjem programu kod Jovane Jeremić... BEOGRAD: Srbija,…

7 sati ago

This website uses cookies.