Crna Gora

CETINJE Komite i patriote Crne Gore: Dočekali smo pad apostolske, velikosrpske i klerikalne Vlade… (foto, video)

Dočekali smo pad apostolske, velikosrpske i klerikalne Vlade Crne Gore, koju smo, odmah po njenom konstituisanju nazvali pravim imenom-nijemojavlada, saopšteno je iz Komita i patriota Crne Gore…

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 05.02.2022… 10: 32…CETINJE Komite i patriote Crne Gore: Dočekali smo pad apostolske, velikosrpske i klerikalne Vlade… (foto, video)

Komite i patriote Crne Gore su naveli, time su ostvarili i cilj njihovog organizovanja…

“U oktobru 2020. godine jer smo tada imali samo jedan pravac rada i djelovanja-da odbranimo tekovine 21.maja i vratimo Crnu Goru kao građansku, sekularnu, multietničku i evropsku državu”, navedeno je u saopštenju.

Osvrnuli su se na doprinos koji su dali, kako kažu,”u buđenju revolta”.

“Komite i patriote su, odmah po konstituisanju ove anticrnogorske i antievropske Vlade, kontinuiranim protestima, saopštenjima, učešćem na svim patriotskim skupovima, kolonama, dali svoj doprinos u buđenju otpora, revolta, građanske neposlušnosti i bunta zbog otvorenog, beskrupuloznog i drskog negiranja Crne Gore, crnogorskog naroda, istorije i crkve, postajući dio svojevrsnog procrnogorskog pokreta niza partija, pojedinaca, grupa i organizacija, koje je ujedinio samo jedna cilj:odbrana prava Crne Gore”, naglašeno je u saopštenju.

Ova borba, kako navode, međutim “nije gotova”.

“Vraćena je Crna Gora bar nekoliko godina unazad, posebno po pitanju njene evropske budućnosti, kulture, obrazovanja. Pipci velikosrpske hobotnice, kojoj je najvažnije samo i isključivo potiranje crnogorske samobitnosti, raširili su se svuda, a pojedini pripadnici „pobunjene“ dojučerašnje većine, nemaju osjećaj za nepravde i muke Crne Gore, koje, suštinski, nikada nijesu ni ispravljene”, dodaje se u saopštenju.

Stoga će borba za dostojanstvo crnogorskog i svakog drugog naroda, napominju oni, “trajati dugo, a komite i patriote od nje neće odustati”.

“Pod ovim ili nekim drugim imenom, nastavljamo borbu za pravednu, ozakonjenu, građansku, evropsku državu, u kojoj će Crnogorci, kao većinski narod, dobiti sve ono što im pripada, i sa ponosom, dostojanstvom i ljubavlju, slaviti ime svoje države”, zaključuje se u saopštenju.

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 23. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan zabrinut, Bik…

19 minuta ago

Centralna proslava Dana nezavisnosti na Cetinju uz Jadranku i Severinu: Oj svijetla majska zoro… (foto, video)

Koncertom Jadranke Barjaktarović na Cetinju je počela centralna proslava Dana nezavisnosti u Prijestonici. Veliki broj…

40 minuta ago

O LJEPOTI VJERE: Aleksandar Seksan- o Allahovoj uputi, Islam je perfektan, on postane vodilja i olakšica onome ko ga shvati… (foto, video)

Bh. glumac Aleksandar Seksan je u novom intervjuu govorio o spoznaji islama i njegovoj ljepoti,…

2 sata ago

PRIŠTINA: Kosovska policija upala u srpske banke i zatvorila ih! Srbi očajni; Javila se i Amerika… (foto, video)

Na sjeveru Kosova žive deseci hiljada Srba, a tenzije s Albancima već su povišene proteklih…

4 sata ago

MAIDA Gorčević: 18 godina nakon obnove nezavisnosti Crna Gora spremna da napravi ključni korak ka evropskoj budućnosti… (foto)

Ključno je da shvatimo da je potrebno da prevaziđemo razlike i udružimo snage kako bi…

11 sati ago

Inicijativa 110 NVO i preko 500 istaknutih ličnosti, da Crna Gora kosponzoriše Rezoluciju UN- a, o genocidu u Srebrenici… (foto)

110 NVO- a i preko 500 istaknutih pojedinaca očekuje od Vlade Crne Gore da naša država…

11 sati ago

This website uses cookies.