IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CETINJE Komite i patriote Crne Gore: Dočekali smo pad apostolske, velikosrpske i klerikalne Vlade… (foto, video)

Dočekali smo pad apostolske, velikosrpske i klerikalne Vlade Crne Gore, koju smo, odmah po njenom konstituisanju nazvali pravim imenom-nijemojavlada, saopšteno je iz Komita i patriota Crne Gore…

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 05.02.2022… 10: 32…CETINJE Komite i patriote Crne Gore: Dočekali smo pad apostolske, velikosrpske i klerikalne Vlade… (foto, video)

Komite i patriote Crne Gore su naveli, time su ostvarili i cilj njihovog organizovanja…

“U oktobru 2020. godine jer smo tada imali samo jedan pravac rada i djelovanja-da odbranimo tekovine 21.maja i vratimo Crnu Goru kao građansku, sekularnu, multietničku i evropsku državu”, navedeno je u saopštenju.

Osvrnuli su se na doprinos koji su dali, kako kažu,”u buđenju revolta”.

“Komite i patriote su, odmah po konstituisanju ove anticrnogorske i antievropske Vlade, kontinuiranim protestima, saopštenjima, učešćem na svim patriotskim skupovima, kolonama, dali svoj doprinos u buđenju otpora, revolta, građanske neposlušnosti i bunta zbog otvorenog, beskrupuloznog i drskog negiranja Crne Gore, crnogorskog naroda, istorije i crkve, postajući dio svojevrsnog procrnogorskog pokreta niza partija, pojedinaca, grupa i organizacija, koje je ujedinio samo jedna cilj:odbrana prava Crne Gore”, naglašeno je u saopštenju.

Ova borba, kako navode, međutim “nije gotova”.

Čitaj još:   UJEDINJENE PROBOSANSKE SNAGE: Pokret za državu održao skup u Banja Luci, prisustvovali Izetbegović, Mijatović i Nikšić... (foto)

“Vraćena je Crna Gora bar nekoliko godina unazad, posebno po pitanju njene evropske budućnosti, kulture, obrazovanja. Pipci velikosrpske hobotnice, kojoj je najvažnije samo i isključivo potiranje crnogorske samobitnosti, raširili su se svuda, a pojedini pripadnici „pobunjene“ dojučerašnje većine, nemaju osjećaj za nepravde i muke Crne Gore, koje, suštinski, nikada nijesu ni ispravljene”, dodaje se u saopštenju.

Stoga će borba za dostojanstvo crnogorskog i svakog drugog naroda, napominju oni, “trajati dugo, a komite i patriote od nje neće odustati”.

“Pod ovim ili nekim drugim imenom, nastavljamo borbu za pravednu, ozakonjenu, građansku, evropsku državu, u kojoj će Crnogorci, kao većinski narod, dobiti sve ono što im pripada, i sa ponosom, dostojanstvom i ljubavlju, slaviti ime svoje države”, zaključuje se u saopštenju.

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more