IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDREJ NIKOLAIDIS: “Albanci su ozbiljan narod, a ozbiljni narodi nemaju pamćenje kao kokoške”

Albanci su ozbiljan narod. A ozbiljni narodi u stanju su oformiti ozbiljne elite.

Zbog toga Albanci u Ulcinju, za razliku od Crnogoraca u Crnoj Gori, imaju za koga da glasaju.

Dok se Crnogorci troše u svađi „ko je gadniji, SDP ili DPS“; dok SDP uživa u gadluku koji je napravio na Cetinju, a DPS se sprema počiniti politički suicidalni gadluk izglasavanja Dritana za premijera, Albanci u Ulcinju mogu glasati za Meta Zenku, koji je, da skratimo priču, car; Gencija Nimanbegua, koji je stasao u ozbiljnog evropskog političara; napokon, ako žele građansku opciju koja će na lokalu voditi računa o albanskim nacionalnim interesima, imaju i Aleksandra Dabovića.

Ne bi li izbjegli da nestanu sa političke scene, SDP i SD su u Ulcinju ušli u koaliciju sa par albanskih nacionalnih stranaka.

Dežurni internet-moralizatori prozvali su mene i FCJK, očekujući od nas da osudimo tu koaliciju, kao što smo osudili savez SDP-a i Joanikija na Cetinju.

Momci, ne valja vam analogija. A ne valja jer analogije tu nema. Jasno?

No, ako pak na analogiji insistirate…

Čitaj još:   ANDREJ NIKOLAIDIS VIDI SVE NA SVOJ NAČIN: "Razrješenjem predsjednika Mila Đukanovića, lideri skupštinske većine žele uvesti Crnu Goru u vanredno stanje bez izbora" (foto)

Zamislite da je Joanikije naumio zabiti krst sa 4 S, visok 10 metara – tako da se može vidjeti iz Italije – po sred ulcinjske Kalaje, u temelje negdašnje crkve. Zamislite, potom, da su se Ulcinjani okupili da to spriječe. Zamislite, još, da je Dritan krst u Stari grad prebacio vojnim helikopterom, a Ulcinjane gađao gumenim mecima i suzavcem, tolerišući pritom prisustvo paravojnih i oružanih formacija iz Srbije u blizini krsta koji je na silu zabo u Kalaju.

Prvo: Dritan to nikad ne bi učinio. Za razliku od nauka da ne činiš drugome ono što ne bi poželio da on učini tebi, Dritan se dosljedno drži nauka da Crnogorcima učini sve ono što ne bi poželio sebi.

Drugo, i važnije: da se to desilo… Dok je dunjaluka, dok je svemira, ne bi se našla albanska partija koja bi sa njim ušla u koaliciju.

A baš to je SDP učinio na Cetinju.

Jasno?

Piše: Andrej NIKOLAIDIS

izvor: cdm.me

ANDREJ Nikolaidis: Radnici, seljaci, Srbi i Crnogorci… (foto)

“Crnogorska porodica iz Berlina kojoj je ime Dobro”, DPS je, Read more

ANDREJ Nikolaidis: Dan kad je otišo Hase… (foto, video)

''Na osnovu onoga što su sinoć govorili pobjednici, neko bi Read more