Crna Gora

ŠTA JE OVO PADRE Gojko: A, Mi ćemo nastaviti da se umotavamo u ukrajinske zastave… (foto, video)

Znamo đe ste bili kad je Rusija krenula na Ukrajinu. A đe biste bili kad bi se slično desilo u Crnoj Gori pretpostavljamo. Molili se kao Onufrije i crtali koordinate… Mi ćemo nastaviti da se umotavamo u ukrajinske zastave, jer znamo protiv kakvog se zla bore…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 09. 03. 2022… 18: 32… ŠTA JE OVO PADRE Gojko: A, Mi ćemo nastaviti da se umotavamo u ukrajinske zastave… (foto, video)

I dok nad Kijevom, Harkovom, Odesom padaju tone bombi, ruše se stambene zgrade, ginu đeca, uništavaju se crkve, sije strah i patnja među ukrajinskim narodom, domaći predstavnici Crkve Srbije u Crnoj Gori, a i u matičnoj joj državi, odlučili su da im pruže malo hristolike i bratske ljubavi.

Gojko Perović opet se oglasio. Nekadašnji rektor Cetinjske bogoslovije, popularna ličnost iz vremena litijaškog pokreta, uzdanica zapadnih ambasada i ”nezavisnih” medija, čija su dva cilja bila da posrbi Cetinjane i razbije tu luču slobode i crnogorstva i da Crkvu Srbije, a prije svega njenu filijalu u Crnoj nam Gori i njenog sad već pokojnog lidera zapadu predstavi kao nešto napredno, dobro, demokratsko i spremno na saradnju. 

U tome je djelimično uspio, ali ne kako je želio novi menadžment te organizacije, pa je smijenjen i degradiran. Ali, Gojko je ipak zahvaljujući popularnosti nastavio da bude čest gost, pa i voditelj raznih emisija i podcastova po internetu.

Gostujući u jednoj emisiji, padre Gojko odlučuje da pruži malo očinske ljubavi Ukrajincima. Zli jezici rekli bi da samo zli očuh može tako iskazivati emocije i empatiju. 

Naime, Gojko kaže da mu nije jasna tolika buka oko ”ruske vojne akcije” u Ukrajini. Kako je moguće da može neko bit’ protiv onoga što radi velika Rusija? I smatrati da njen svedržitelj Vladimir, koji je Crkvi Srbije usuo tolike milione, može griješiti? Za Crkvu Srbije to je smrtni grijeh. Samo im Rusiju i Putina ne dirajte. 

Čudno mi je i da se na temu rata u Ukrajini u emisiju zove Gojko Perović pored toliko kadra Crkve Srbije koji ima vojno obrazovanje. Takav kadar, neobične profilacije (vojska pa crkva), treba da zna razliku između vojne akcije i invazije. Na kraju krajeva, više je 63. padobranska brigada proizvela popova nego Gojkova Bogoslovija za vrijeme njegovog rektorovanja.

Kaže dalje Gojko da se moli za Ukrajince i Onufrija. Za šta se moli? Da se Ukrajinci predaju? Da daju svoju državu? Da izgube ime i prezime? Da postanu opet Rusija kako je to ”Đedoooo” govorio u svoj vakat? 

Prije bih pomislio da se Gojko moli za Ruse da dobiju, a za Ukrajince da izgube. Jer i taj Onufrije bi volio da Ukrajinci izgube. Za neupućene čitaoce, to je poglavar Crkve Rusije u Ukrajini, kojeg su za vrijeme litijašenja dovodili u Podgoricu da prenosi pozdrave od ”ukrajinskog naroda”, dok u isto vrijeme radi da toga naroda nestane. Poznat vam je metod?

E, dok se i Onufrije ”moli” za Ukrajinu, a Gojko moli za Onufrija, Onufrijeve popove hvataju kako bilježe koordinate, mete i slično, odnosno rade posao kao i svi drugi ruski špijuni. Toliko o tome koliko im je do Ukrajine. Mada, iskreno se nadam, da nakon ove agresije Onufrije neće moć’ okupit’ ni šaku ljudi.

Dalje Gojko pominje Krajinu. Nevjerovatno je kako se na svaki nesrećni slučaj u svijetu za koji se pruži podrška potežu dva događaja- pad Krajine i NATO bombardovanje. 

Naravno, oba puna falsifikata kako bi proključala krv pripadnika „nebeskoga naroda“ na sami njihov pomen, tj. pomen tih manipulacija. 

Ali, da se držim pada Krajine. Kaže Gojko da se oni koji su glasni ovih dana i podržavaju Ukrajinu nijesu čuli kad je pala Krajina i kad su desetine hiljada Srba morale da napušte ognjišta. Tačno je to Gojko. Ali, treba se zapitat’ jedno. Što su Srbi iz Srbije radili prije i nakon pada Krajine? Je li izdao Slobodan Milošević Srbe iz Krajine? 

Je li Krajina pala zahvaljujući njemu? Je li bilo zabranjeno srpskim medijima da javljaju o padu i desetinama hiljada izbjeglih Srba? Jesu li Srbi iz Srbije prodavali Srbima iz Krajine vodu i osnovne životne namirnice po deset puta većim cijenama? Đe su završili Srbi iz Krajine? 

Tako moj padre Gojko, prvo da se odgovori ko je kome kriv, između sebe, pa onda da se kritikuju oni koji podržavaju Ukrajinu. Manite se trna u oku brata svog kad u svome balvan ne vidite. 

Slična je priča i za NATO bombardovanje. Počevši od lažnog imena akcije ”Milosrdni anđeo”, koja se tako nije ni zvala, pa nadalje. 

Isto se može postaviti pitanje đe ste bili- Vi i vi. Vi (veliko V) lično i vi (malo v) Crkva Srbije. Đe ste bili kad je vršen genocid nad Bošnjacima? Đe ste bili kad je pala Krajina? Đe ste bili kad su ubijani Albanci po Kosovu pa u hladnjačama dovoženi i zakopavani oko Beograda? 

Znamo đe ste bili kad je Rusija krenula na Ukrajinu. A đe biste bili kad bi se slično desilo u Crnoj Gori pretpostavljamo. Molili se kao Onufrije i crtali koordinate. Mada, vjerujem da bi se to odradilo mnogo profesionalnije, ipak je većina kadra Crkve Srbije prošla školu za to.

Nadam se da će brojne ruske i proruske organizacije, popovi, monasi, jednostruki i višestruki agenti i slični emotivno preživjet’ ovo proglašavanje Crne Gore za neprijateljsku državu od strane Rusije.

Reče otac Gojko da sveštenstvo i monaštvo Crkve Srbije u Crnoj Gori ovih dana ima rat emocija. Nakon ovoga ima da im padne emotivna nuklearna bomba. Mada, ništa što malo cukra i vode neće riješiti.

A mi ćemo nastaviti da se umotavamo u ukrajinske zastave, da pružamo podršku i utočište Ukrajincima, jer znamo protiv kakvog se zla bore i što njihova borba znači. 

I molićemo se. Za ukrajinski narod. I za Mitropolita Kijevskog i Svekolike Ukrajine Epifanija. I za pobjedu. 

A pobjeda će doć’. Bog silu ne voli.

Sloboda Ukrajini!

izvor analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

TUGA I BOL NAD KRAJINOM: Obavljena dženaza mlade majke ADISE Salkić- ODLAZI NAŠA HRABRA LAVICA… (foto)

Smrt 36- godišnje Adise Salkić iz Bosanske Krupe, mlade majke dvoje djece i supruge, potresla…

15 minuta ago

IZBOR TASTE ATLASA: Bosanska kafa se našla na listi najboljih bezalkoholnih pića na svijetu (foto, video)

Taste Atlas je objavio listu 100 najboljih bezalkoholnih pića, a na njoj se našla i…

26 minuta ago

KENANA Strujić- Harbić: Pritisak ANDRIJE Mandića, je kontinuitet njegovog stvarnog djelovanja… (foto)

Pritisak koji Andrija Mandić vrši na premijera Milojka Spajića da Vlada ne glasa za rezoluciju…

35 minuta ago

DANIJEL Živković: Spremni smo da skratimo mandat Skupštini, da li je i ANDRIJA Mandić? (foto)

Javnost je Andriju Madnića više puta čula da će kao predsjednik Parlamenta razgovarati sa premijerom…

45 minuta ago

Andrija MANDIĆ i IGRE oko REZOLUCIJE o JASENOVCU: Zašto je Srbija, nije donijela, nego se Crna Gora, gura u prvi plan i koji su skriveni motivi? (foto)

Predsjednik Skupštine Crne Gore prije dva dana prisustvujući skupu koji obilježava sjećanje na žrtve logora…

56 minuta ago

JAGODE SU OPASNE SAMO ZA LJUDE S OVIM STANJIMA: Evo šta treba da znate prije nego što ih u slast smažete! (foto, video)

Jagode, mnogima jedna od najdražih voćki, izuzetno je bogata vitaminima, mineralima, vlaknima, antioksidansima i antiinflamatornim…

60 minuta ago

This website uses cookies.