IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZA NEVJEROVATI: Aida ĆOROVIĆ, dobila poziv da ide u zatvor, zbog gađanja jajima zida s muralom presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića u Beogradu… (foto, video)

Ćorović kaže da kaznu do sada nije platila jer ne želi i da ne smatra da je kriva, već da je branila zakone ove države pošto je Ratko Mladić osuđeni ratni zločin

Aktivistkinji Aidi Ćorović stigao je poziv da se javi na izdržavanje zatvorske kazne pošto nije platila novčanu kaznu zbog gađanja murala ratnog zločinca Ratku Mladiću u Beogradu.Ćorović je za N1 ispričala da joj je poziv uručen u četvrtak ujutro i da za osam dana treba da se javi u zatvor „Padinska skela“ na izdržavanje dvomjesečne zatvorske kazne.

Aktivistkinja je prošle godine pravosnažno osuđena na kaznu od 100 hiljada dinara zbog narušavanja javnog reda i mira kada je u novembru 2021. godine jajima gađala mural ratnog zločinca Ratka Mladića na Vračaru.

Dio novčane kazne od 60.000 dinara joj je preinačena u dva mjeseca zatvora, dok preostalih 40.000 dinara mora da plati, inače će joj se plijeniti imovina.

Čitaj još:   BEOGRADSKI REDITELJ POSLAO PORUKU VUČIĆU: "Tjerate nas u GERILU!? Dobit ćete gerilu! Je suis AIDA Ćorović"

Ćorović kaže da kaznu do sada nije platila jer ne želi i da ne smatra da je kriva, već da je branila zakone ove države pošto je Ratko Mladić osuđeni ratni zločinac. Kao što je i posle izricanja rekla da neće platiti određeni iznos i da je spremna za zatvor, i sada ponavlja da ne bježi od odgovornost i da je spremna da se javi na izdržavanje kazne.

Upitana da li će se za osam dana javiti u Padinsku skelu, Ćorović navodi da će se prvo konsultovati sa kardiologom.

Kako kaže, od događaja sa muralom ima probleme sa srcem pa će zbog toga pokušati da odloži izdržavanje kazne. Još jedan razlog za odlaganje je i to što će u narednom periodu imati ispite.

BONUS VIDEO: Aktivistkinja Aida Ćorović privedena nakon što je jajima gađala mural sa likom Ratka Mladića…

izvor: SB

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more