IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Raško KONJEVIĆ: Joković da hitno zakaže sjednicu Odbora, da se razmotre mjere podrške građanima i privredi… (foto, video)

Predsjednik SDP i član Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Raško Konjević uputio dopis predsjedniku Odbora Vladimiru Jokoviću sa zahtjevom za održavanje hitne sjednice kako bi se razmatrale mjere podrške crnogorskim građanima i privredi koji se suočavaju sa rapidnim padom životnog standarda i otežanim funkcionisanjem u mnogim privrednim granama.

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, četvrtak, 24. 03… 10: 38… Raško KONJEVIĆ: Joković da hitno zakaže sjednicu Odbora, da se razmotre mjere podrške građanima i privredi… (foto, video)

Svjedoci smo, da zbog neodgovornog odnosa odlazeće Vlade Zdravka Krivokapića, ali i blokade rada Skupštine Crne Gore najveću štetu trpe građani koji su pogođeni strahovitim rastom cijena goriva, prehrambenih artikala i brojnih usluga. Životni standard građana je ozbiljno ugrožen, a Crna Gora je jedina država regiona čija Vlada i Skupština nijesu usvojile adekvatan paket mjera pomoći građanima i privredi – navedeno je u tekstu dopisa.

Zato je potrebno, kako dodaje Konjević, da kao predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, u hitnom roku, zakaže sjednicu tog radnog tijela, kako bi se razmatrale mjere podrške crnogorskim građanima i privredi koji se suočavaju sa rapidnim padom životnog standarda i otežanim funkcionisanjem u mnogim privrednim granama.

Građani i privreda nijesu dužni da trpe neodgovorno ponašanje odlazeće Vlade i dijela dosadašnje parlamentarne većine koja braneći fotelje blokira rad insitucija, a ugrožava egzistenciju građana i otežava funkcionisanje privrede – istaknuto je u tekstu dopisa.

Čitaj još:   SAZNALI SMO: ŠABAN ĆE BITI UKOPAN, pored kačketa i OMILJENI PREDMET IZ...

Uloga Skupštine kao najvišeg zakonodavnog doma, napominje Konjević,  je da usvaja zakone.

Ali ona nažalost ne zasijeda zbog samovolje nekih političkih subjekata, a štetu zbog neusvajanja seta mjera ekonomske podrške trpe svi naši sugrađani– naveo je Konjević.

On ističe da Skupština mora hitno usvojiti zakon kojim bi se smanjile cijena goriva, smanjio PDV na mnoge proizvode i usluge. 

Cijene hrane su skoro udvostručene, dok poreske stope ostaju na istom nivou. Naši poljoprivrednici su bez ikakve podrške, suočeni sa visokm cijenama goriva, sjemenskog materijala, stočne hrane i đubriva. Penzioneri su posebno na udaru, jer za njih 125.000 penzije su povećane za svega par eura, dok su cijene prehrambenih proizvoda – hljeba, jaja, mesa, povrća, ulja, mlječnih proizvoda povećane od 25  do 100 odsto – dodao je Konjević.

Dodaje da je odgovor vlasti je bio zapanjujući.

Resorna ministarstva su prodala brod sa 10.500 tona pšenice, što je bilo sasvim dovoljno za nekoliko mjeseci snabdijevanja bez ikakvog povećanja cijena. Građani nemaju vremena za politička prepucavanja, tako da je nužno hitno razmatranje antikriznih mjera na sjednici Odbora i zbog toga od Vas tražimo hitno održavanje sjednice na kojoj će se razmatrati i usvojiti niz antikriznih mjera koje će pomoći građanima i privredi-zaključio je Konjević u tekstu dopisa predsjedniku Odbora.

Čitaj još:   VRIJEME CURI, POTPISA NEMA: Verbalni dogovor nije dovoljan da Lekić postane mandatar?

izvor Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more