IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MUP SRBIJE DEMANTOVAO: “Snajperistkinja DANIJELA Lazović je već dvije godine u ZATVORU” (foto, video)

Tokom današnjeg dana u svjetskim medijima pojavila se vijest o zarobljavanju srpske državljanke Danijele Lazović, poznatije kao “snajperistkinja Bagira” od strane oružanih strana Ukrajine. Međutim, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije demantovalo je ove navode, navodeći da se Lazović već dvije godine nalazi u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac. 

„Istina je da je Danijela Lazović u oktobru 2020. godine uhapšena i da se od tada nalazi u Kazneno popravnom zavodu Požarevac na odsluženju kazne zatvora od šest godina, te stoga nikako nije mogla učestvovati niti biti zarobljena u Ukrajini. Takođe, ističemo da osoba sa slike objavljene u medijima nije D. L. – „Bagira“, navodi se u saopštenju. 

Prethodno, brojni mediji prenijeli su informaciju o hapšenju Lazović koju su navodno potvrdile ukrajinske oružane snage, napisavši na zvaničnom profilu na Twitteru da je „ubijala ukrajinske zarobljenike 2014. godine“. 

U tekstovima o “Bagiri” koji su danas objavljeni navodi se da se Lazović kao dobrovoljac priključila proruskim snagama prije nekoliko godina i da je sada zarobljena od strane ukrajinskih trupa. 

Lazović se na teret stavljalo više od 40 likvidacija Ukrajinaca, a saborci su je navodno ostavili samu i ranjenu na bojnom polju. Navodno joj je po pronalasku ukazana neophodna medicinska pomoć. Kako navode ukrajinski mediji, Danijela je rekla kako su njeni ruski saborci otišli, znajući da je povrijeđena i da nisu htjeli da je povedu sa sobom, nadajući se da ću umrijeti. Prema njihovim tvrdnjama, Lazović je bila snajperista 11. divizije za specijalne operacije. 

Čitaj još:   VULIN KAŽE, SPREMIMO SE ZA NAJGORE: „Snažna Srbija je garant..."

Monahinja, diler, snajperista

Inače, Lazović je porijeklom iz Gornjeg Milanovca i iza sebe ima burnu prošlost. 

“Bagira” je bivša rukometašica koja je svojevremeno bila zamonašena, ali i osuđena za trgovinu drogom. 

Zanimljivo je i to da je “mati Ksenija”, kako je bilo njeno monaško ime prvi put iza rešetaka završila upravo dok je nosila mantiju. 

Naime, otkriveno je da ona zapravo diluje narkotike, koje nerijetko i sama konzumira. Zbog tog djela je uhapšena i osuđena na zatvorsku kaznu. Nakon izlaska iz zatvora, doslovno nestaje. Prekida kontakte sa porodicom, prijateljima i počinje potpuno novi život. Srbiju napušta novembra 2014. godine. 

Protiv Danijele Lazović viši javni tužilac u Beogradu je juna 2015. godine preduzeo dokazne radnje zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično djelo učestvovanje u ratu ili u oružanim sukobima. Pošto se nije odazivala pozivima, naloženo je da se ona dovede na saslušanje, ali je policija utvrdila da godinama ne živi na adresi na kojoj je prijavljena kao i da članovi porodice ne znaju gdje se nalazi. 

Srbiju u izgnanstvu nije zaboravila, a tokom intervjua koji je svojevremeno dala donjeckoj novinskoj agenciji, na tečnom ruskom jeziku govorila je da se protivi članstvu Srbije u EU, navodeći da je na ukrajinsko ratište došla isključivo iz zahvalnosti prema Rusiji i njenom narodu. 

Čitaj još:   ZAKON JE DA UM CARUJE A SNAGA KRAVE VALJA: "Nježni" srndać u borbi savladao moćnog bika... (foto, video)

U javnosti se u junu 2016. godine pojavila informacija o pogibiji Bagire u sukobu sa ukrajinskim snagama bezbjednosti u okolini mesta Gorolovka, alise ispostavilo da je riječ o dezinformaciji. Sada se, šest godina kasnije, ponovo našla u žiži svjetske javnosti i to zbog zarobljavanja u Ukrajini. 

izvor: SB

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more