IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Rakočević: Skandal koji bi povlačio političku i krivičnopravnu odgovornost…

Ukoliko se ispostavi tačno da direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić zloupotrebljava ANB kako bi pratio i držao pod mjerama tajnog nadzora opozicione poslanike, to bi svakako bio prvorazredni skandal koji bi za sobom povlačio ne samo političku, već i krivičnopravnu odgovornost, ocijenio je za Pobjedu poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević.

Pobjeda je juče objavila da je Vukšić u srijedu na sjednici Odbora za odbranu i bezbjednost, u polemici sa poslanikom DPS- a Predragom Boškovićem, braneći se da nije „ruski čovjek“ upozorio ovog parlamentarca da zna kuda se kreće i sa kim se druži.

On je spočitao Boškoviću da se nalazio u lokalu koji je vlasništvo bezbjednosno interesantne osobe, a kako kažu izvori našeg lista, rekao mu je i da je bio u lokalu Vuka Vulevića, kao i da bi možda trebalo da odgovori što je tamo radio.

Kako je Pobjedi prenijelo više izvora, nije samo Bošković bio zatečen informacijom da je pod prismotrom, već je to zaprepastilo i ostale poslanike, članove ovog odbora, jer je većina sa zaprepašćenjem konstatovala da direktor ANB- a raspolaže podacima koji mu mogu biti dostupni jedino praćenjem određenih osoba ili mjerama tajnog nadzora.

Čitaj još:   NIKOLA Rakočević: Crna Gora je u stanju anarhije, populizam mora biti pobijeđen i novi pristup na državotvornim temeljima DPS- a... (foto) 

Takve mjere ANB ne može preduzimati bez odobrenja suda, pa je jedan od zaključaka Odbora za bezbjednost bio da Vukšić za naredni sastanak pripremi informaciju da li su i po čijem nalogu određeni poslanici crnogorskog parlamenta praćeni ili pod mjerama tajnog nadzora?

Takav stav članova Odbora je politički šamar Dejanu Vukšiću. Jer, jedna od prvih akcija Vukšića, nakon što je prošle godine preuzeo ANB, bila je formiranje obimnog predmeta protiv svog prethodnika Dejana Peruničića zbog nezakonitog prisluškivanja i praćenja političara i novinara. Peruničić je negirao optužbe, a postupak je u toku.

U izjavi Pobjedi poslanik DPS-a Nikola Rakočević podsjetio je da je sjednica Odbora bila zatvorena za javnost što, kako je rekao, implicira da su na njoj razmatrani materijali stepenovani sa oznakom tajnosti.

“Sve to dalje implicira da pojedinačne detalje sa te sjednice nije moguće iznositi, niti komunicirati u javnosti. Ipak, ono što je izvjesno jeste da je gospodin Vukšic jedan od ključnih krivaca za lošu bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori i vjerujem da će nakon formiranja nove evropske vlade budući direktor ANB- a imati pune ruke posla da ovu ključnu instituciju u sektoru bezbjednosti vrati u okvire služenja crnogorskim interesima”, istakao je Rakočević.

Čitaj još:   NIKOLA Rakočević: JAKOV Milatović i RAJO Mandić sprovode istu politiku... (foto, video)

Izvor: Pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more